Jei mėgstate keksiukus, šis receptas jums tikrai patiks. Jie gana paprasti ir visiems, kurie jų paragavo, priminė Moravijos pyragėlius. Išbandykite, keksiukai tikrai skanūs!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 2 puodelių pusiau rupių miltų
  • 1/2 puodelio cukraus
  • 1,5 šaukštelio geriamosios sodos
  • 2 kiaušinių
  • 1 puodelio saldžios grietinėlės (gali būti 33% riebumo, bet tinka 12%)
  • 1/2 puodelio lydyto sviesto
  • 200 g varškės
  • Cukraus pagal skonį
  • Slyvų uogienės (jei neturite, naudokite kitą tirštą uogienę)
  • Smulkintų riešutų
  • Šokolado gabalėlių
  • Migdolų drožlių papuošimui

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Dubenyje sumaišykite visus birius ingredientus.

Tada palaipsniui įmaišykite kiaušinį, grietinėlę ir sviestą.

REKLAMA

Viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Paruoškite keksiukų formeles su keksiukų popierėliais.

REKLAMA

Tešla pripildykite maždaug 1/3 keksiukų formelės, įdėkite šaukštą uogienės ir šaukštą varškės.

Vėl uždėkite tešlos.

REKLAMA

Taip pat galite sukeisti varškės ir uogienės eiliškumą, ir jie vis tiek bus puikaus skonio.

Keksiukus taip pat galite apibarstyti stambiai kapotais riešutais arba migdolų drožlėmis.

REKLAMA

Kepkite iki 170°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

REKLAMA

Kepimo laikas – apie 15-20 minučių, tačiau tai priklauso nuo orkaitės.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].