Moliūgas su varške ir razinomis: skanus patiekalas!

Moliūgas su varške ir razinomis puikiai tiks pusryčiams. Patiekalą pasigaminsite gana greitai, jis skanus ir maistingas!

REKLAMA

Ingredientai:

  • moliūgo minkštimas – 500 g;
  • varškė – 200 g;
  • cukrus – 1 arbatinis šaukštelis;
  • kiaušinis – 1 vnt.;
  • razinos – 30 g;
  • medus – 1 valgomasis šaukštas;
  • apelsino žievelė – 1 arbatinis šaukštelis;
  • vanilinis cukrus – 8 g.

REKLAMA

Gaminimas:

Moliūgą supjaustykite mažais gabalėliais ir padėkite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių, kol moliūgas suminkštės. Sumalkite elektriniu smulkintuvu.

REKLAMA

Razinas pamirkykite karštame vandenyje. Varškę sutrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kiaušiniu ir 0,5 arbatinio šaukštelio apelsino žievelės iki kreminės masės. Į moliūgo tyrę įpilkite medaus, sudėkite likusią apelsino žievelę ir išmaišykite. Jei moliūgų tyrė yra skysta, tada įdėkite dar 1 valgomąjį šaukštą kukurūzų krakmolo.

1/3 moliūgų tyrės tolygiai paskleiskite augaliniu aliejumi išteptoje kepimo formoje. Tada sudėkite pusę varškės masės ir pusę razinų. Vėl kartokite sluoksnius: moliūgų tyrė, varškės masė, razinos ir ant viršaus paskirstykite likusią moliūgų tyrę. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 min. Skanaus!

REKLAMA

Moliūgas

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].