Rudeninis įprastų bulvinių blynų variantas, paįvairinantis meniu. Receptas nėra sudėtingesnis nei klasikinis bulvinių blynų gaminimo būdas.

REKLAMA

Ingredientai

  • moliūgas – 0,4 kg,
  • miltai (kvietiniai) – 4 šaukštai,
  • svogūnas – 1 vnt.,
  • kiaušinis – 1 vnt.,
  • česnakai – 2 skiltelės,
  • druska ir pipirai – pagal skonį.

Gaminimo eiga

1. Moliūgą nuvalome ir sutarkuojame stambia tarka.

2. Tada nulupkite svogūną ir česnaką. Daržovės susmulkinamos elektriniu smulkintuvu.

REKLAMA

3. Giliame dubenyje sumaišykite: tarkuotą moliūgą, svogūnų-česnakų mišinį, miltus, kiaušinį, druską ir pipirus.

4. Papildomai galite naudoti petražoles arba baziliką. Žalumynai susmulkinami ir dedami į tešlą.

REKLAMA

5. Sumaišę ingredientus, įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Po to paskleiskite tešlą. Iš kiekvienos pusės blynai kepami 3–4 minutes.

6. Iškepusius moliūgų blynus išdėliojame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].