Dabar yra pats tinkamiausias metas pasiruošti pomidorų atsargų žiemai! Norime su jumis pasidalinti ypatingai skanios pomidorų užtepėlės receptu.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 5 česnakų galvučių
  • 3 kg pomidorų
  • 1 kg saldžiųjų raudonųjų paprikų
  • Aitriųjų pipirų (pagal skonį)
  • 200 g saldžiųjų žaliųjų paprikų
  • 200 ml alyvuogių aliejaus
  • 200 ml baltojo vyno acto
  • Pusės ryšulėlio petražolių
  • 30 g druskos
  • 2 valg. š. kmynų

Kaip gaminti?

Česnakų galvutes sudėkite į dubenį. Užpilkite karštu vandeniu. Leiskite pastovėti 10 minučių, kad česnakai lengviau nusiluptų.

REKLAMA

Nuplaukite pomidorus. Nuimkite stiebus ir supjaustykite stambiais gabalėliais.

REKLAMA

Nuplaukite ir išvalykite paprikas, supjaustykite stambiais gabalėliais.

REKLAMA

Susmulkinkite aitriuosius pipirus (jei nemėgstate aštraus maisto, aitriųjų pipirų galite nedėti).

REKLAMA

Nulupkite česnakus. Pomidorus ir česnakus sudėkite į maišytuvą. Sutrinkite. Gautą masę supilkite į puodą. Įmaišykite aitriąsias paprikas.

REKLAMA

Virkite pomidorų ir česnakų padažą 50 minučių ant silpnos ugnies. Retkarčiais pamaišykite.  Įmaišykite alyvuogių aliejų ir vyno actą. Sudėkite smulkintas paprikas ir petražoles.

REKLAMA

Pasūdykite, suberkite kmynus, išmaišykite. Virkite dar 10 minučių.

REKLAMA

Sterilizuokite stiklainius, ir į juos supilkite gautą masę.

REKLAMA

Užsukite stiklainių dangtelius.

Apverskite stiklainius aukštyn kojom ir palikite atvėsti.

REKLAMA

Laikykite tamsioje, vėsioje vietoje. Šios užtepėlės galiojimo trukmė – 1–2 metai.

REKLAMA

Skanaus!

 Pamokėlė vaizdo įraše:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].