Ypatingi vištienos pyragėliai. Gražus ir skanus užkandis

Tradiciškai kurniku yra vadinamas didelis pyragas su vištienos įdaru. Tačiau šiandien pasidalinsime, kaip gaminami vištienos pyragėliai. Tai labai įdomus klasikinio recepto variantas, kuris visiems patiks dėl savo paprastumo.

REKLAMA

Vištienos pyragėliai

Viską paruošti galite vos per 1 valandą. Juk reikia tik išminkyti tešlą, paruošti įdarą ir palaukti, kol pyragėliai iškeps orkaitėje!

pyragėliai

REKLAMA

Jums reikės:

  • 100 g sviesto
  • 150 g grietinės
  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukštelio druskos
  • 0,5 šaukštelio sodos
  • 400 g miltų
  • 300 g vištienos filė
  • 2 bulvių
  • 2 svogūnų
  • 50 ml saulėgrąžų aliejaus
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimas:

REKLAMA

Pirmiausia ištirpinkite sviestą mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje.

Tada sumaišykite sviestą su grietine, kiaušiniu, druska ir soda. Kruopščiai sumaišykite gautą skystį.

REKLAMA

Dabar įberkite miltų. Ir pradėkite minkyti tešlą. Kai tešla tampa lygi ir elastinga, palikite ją lėkštėje ir uždenkite dangčiu. Leiskite tešlai šiek tiek pastovėti.

REKLAMA

Tuo metu paruoškite įdarą. Bulves ir svogūnus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Vištieną taip pat supjaustykite mažais kubeliais.

Įdarą užpilkite saulėgrąžų aliejumi, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Viską sumaišykite kartu.

REKLAMA

pyragėliai

Tešlą padalinkite į maždaug 10-12 lygių dalių. Iš kiekvienos dalies suformuokite rutulį, tada iškočiokite, kad gautumėte vienodus plonus apskritimus.

REKLAMA

Įdėkite įdarą į tešlos centrą ir susukite kraštus, palikdami centrą atvirą. Paimkite tešlos kraštą ir sukite jį link centro.

REKLAMA

Norėdami išgauti gražią spalvą, pyragėlių viršų galite patepti kiaušinio plakiniu. Išdėliokite pyragėlius ant kepimo skardos ir pašaukite kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, 35 minutes.

pyragėliai

REKLAMA

Visą gaminimo procesą galite pamatyti žemiau esančiame vaizdo įraše. Šį patiekalą galima ruošti kasdien, nes jis tikrai greitai paruošiamas.

REKLAMA

Šie gražūs pyragėliai yra ne tik sotūs, bet ir labai maistingi. Juos galite valgyti vienus ar su sultiniu.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].