Pagal šį receptą pagaminsite labai minkštą ir sultingą obuolių pyragą. Vieną kartą jo paragavę, kitą kartą kito nekepsite!

REKLAMA

Jums reikės:

Pateiktų ingredientų kiekis skirtas 25 x 35 cm kepimo skardai

REKLAMA

Stiklinės tūris = 250 ml

Tešlai:

REKLAMA
  • 3,5 stiklinės pusiau rupių miltų
  • 250 g sviesto arba margarino
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 5 kiaušinių trynių
  • 3 šaukštų tirštos grietinės
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

Įdarui:

  • 2 kg obuolių
  • 1 pakelio želatinos
  • 1/3 puodelio cukraus
  • 5 kiaušinių baltymų
  • 1 pakelio pudingo miltelių (40 g)

Apibarstymui:

REKLAMA
  • 1 šaukšto ištirpinto sviesto
  • 2 šaukštų cukraus
  • 3 šaukštų rupių miltų

Gaminimo eiga:

  • Obuolius nulupkite ir sutarkuokite su rupia tarka.

REKLAMA
  • Tada maišydami kepkite juos keptuvėje, kad suminkštėtų, ir vėliau įpilkite į juos išbrinkusios želatinos.
  • Gerai išmaišykite ir leiskite atvėsti.

  • Tada į dubenį kartu su tryniais ir sviestu sudėkite visus tešlai skirtus ingredientus ir išmaišykite vientisą tešlą.
  • Padalinkite ją į dvi dalis, vieną iš jų suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldiklį.

REKLAMA
  • Antrą tešlos dalį padėkite ant kepimo skardos dugno, kurį prieš tai padenkite kepimo popieriumi ir išlyginkite tešlą su lyg kraštais.
  • Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180°C temperatūroje apie 7 minutes.
  • Tuo tarpu pasiruoškite trupinius apibarstymui, tiesiog sumaišydami visus reikiamus ingredientus dubenyje, kad susidarytų biri masė. Jei reikia, galite pridėti daugiau miltų.
  • Pasiruoškite obuolių įdarą.
  • Taip pat išplakite dubenyje baltymus iki standžių putų ir palaipsniui į jas suberkite cukrų.
  • Plakite, kol cukrus ištirps ir tada įmaišykite į putas pudingo miltelius.
  • Visas gautas standžias putas sumaišykite su obuolių įdaru.
  • Tada į obuolius įpilkite želatinos ir viską gerai išmaišykite, kad obuolių masė būtų susimaišiusi su želatina.
  • Obuolių įdarą paskleiskite ant iškeptos tešlos pagrindo.
  • Dabar antrą tešlos dalį išimkite iš šaldiklio ir užtarkuokite ant obuolių masės.
  • Visą pyragą apibarstykite trupiniais ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių (tik nenaudokite orkaitėje karštu oro apipūtimo funkcijos).
  • Iškepęs obuolių pyragas turi būti gražios auksinės spalvos.

  • Leiskite pyragui atvėsti, supjaustykite ir galėsite patiekti ant stalo.

Linkime gero skonio!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].