Pabodo garnyrui ruošti bulves? Išbandykite kai ką neįprasto: net neabejojame, kad keptos morkos tikrai patiks jūsų šeimos nariams.

REKLAMA

Jums reikės:

  • Morkų (maždaug 1 kg)
  • 50 g tarkuoto parmezano
  • 2 valg. š. džiūvėsėlių
  • Druskos
  • Maltų juodųjų pipirų
  • Kapotų petražolių
  • 4 česnako skiltelių (kiekį galite koreguoti)
  • Prieskonių (pagal skonį)
  • Žolelių (nebūtina)

Kaip gaminti?

REKLAMA

Nuskuskite morkas, nuplaukite ir išdžiovinkite.

REKLAMA

Supjaustykite į 3-4 dalis.

Suberkite į dubenį ir apliekite aliejumi.

REKLAMA

Įberkite pasirinktų prieskonių, druskos, maltų juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite.

Išklokite skardą kepimo popieriumi.

REKLAMA

Morkas dėkite ant kepimo skardos vienu sluoksniu.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

REKLAMA

Susmulkinkite česnaką ir suberkite ant morkų (galite naudoti ir česnako miltelius).

Į dubenį suberkite smulkintą parmezaną ir džiūvėsėlius. Viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Po 20 minučių išimkite morkas iš orkaitės ir pabarstykite paruoštais pabarstukais.

REKLAMA

Išmaišykite ir kepkite orkaitėje dar 10 minučių.

REKLAMA

Dar kartą išmaišykite ir kepkite dar 10 minučių.

Iškeptas morkas dėkite į lėkštę ir pabarstykite kapotomis petražolėmis.

REKLAMA

Patiekite.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].