Šokoladiniai vamzdeliai patiks kiekvienam žmogui, kuris mėgsta sausainius. Pasidarykite šį skanumyną prie skanios arbatos.

REKLAMA

Ingredientai:

  • miltai – 300 g
  • druska – žiupsnelis
  • vanilinis cukrus – 10 g
  • sviestas – 125 g
  • kepimo milteliai – 1 šaukštelis
  • cukraus pudra – 50 g
  • kiaušinis – 1 vnt.
  • šaltas vanduo – 3 valgomieji šaukštai
  • šokoladas – 60 g
  • cukraus pudra – papuošimui.

Gaminimas:

Miltus, druską, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir šaltą sviestą rankomis sutrinkite į smulkius trupinius. Tada sudėkite cukraus pudrą, įmuškite kiaušinį, įpilkite šalto vandens ir išminkykite minkštą ir elastingą tešlą. Tešlą sudėkite į maišelį ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.

REKLAMA

Ant miltais apibarstyto stalo iškočiokite tešlą 3-4 mm storio. Tešlą padalinkite per pusę, vėl iškočiokite ir supjaustykite į 3 plačias juosteles. Ištirpinkite juodąjį šokoladą ir supilkite į konditerinį maišelį. Šokoladą užtepkite ant tešlos ir suvyniokite.

Gautą ruošinį supjaustykite į kelias dalis. Tada sausainius sudėkite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių. Iškepusius sausainius atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra.

REKLAMA

Skanaus!

Šokoladiniai vamzdeliai

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].