Maisto kainos vis labiau kyla, todėl parduotuvėje pirkti sviestą tampa per brangu.

REKLAMA

Jei sviestą gaminsite namuose, tikrai galėsite sutaupyti pinigų.

REKLAMA

Pasirodo, pagaminti sviestą yra labai paprasta, o jo skonis yra dar geresnis nei įsigyto parduotuvėje.

Kaip pasigaminti naminį sviestą?

REKLAMA

Tereikia grietinėlės, druskos ir mikserio arba tvirtos rankos.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 litro grietinėlės (30% riebumo)
  • žiupsnelio druskos
  • mikserio
  • aukšto dubens arba didelio indo

Kaip gaminti?

REKLAMA

Grietinėlę iš šaldytuvo išimkite iš anksto, kad ji būtų kambario temperatūros.

Supilkite į dubenį, įberkite druskos  ir plakite mikseriu, kol pradės skirtis riebalų gumuliukai.

REKLAMA

Kai susidarys vientisa riebalų masė, atskirkite ją nuo pasukų.

REKLAMA

Tą galite padaryti rankomis arba naudodami sietelį.

Riebalų gabalėlius suspauskite į vieną gabalą ir padėkite į šaltą vandenį, kad nuplautumėte likusias pasukas.

REKLAMA

Dabar pasigamintu sviestu galite aptepti šviežią duoną ir mėgautis naminio produkto skoniu.

REKLAMA

Taip pat galite paruošti naminį sviestą nenaudodami mikserio.

Tiesiog supilkite grietinėlę į stiklainį ir purtykite, kol riebalai atsiskirs nuo pasukų.

REKLAMA

Sveikas avižų sviestas

Namuose galite paruošti skanų avižų sviestą.

REKLAMA

Šis produktas bus be konservantų, dirbtinių priedų, dažiklių ir pieno produktų –  jums tai tikrai patiks.

REKLAMA

Avižų sviestas yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas:

  • stiprina imunitetą ir apsaugo ląsteles
  • veiksminga vėžio ir navikų prevencija
  • palaiko ir pagreitina virškinimą bei medžiagų apykaitą
  • gerina reguliarų tuštinimąsi, valo virškinamąjį traktą
  • širdies ir kraujagyslių ligų prevencija
  • mažina aukštą cholesterolio kiekį ir aukštą kraujospūdį
  • palaiko stiprų kaulų ir sąnarių audinį
  • veiksminga osteoporozės prevencija
  • užtikrina gražią odą, gerina plaukų ir nagų būklę
  • padeda kovoti su migrena ir ramina nervų sistemą
  • palaiko smegenų ir atminties funkciją

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 stiklinės avižinių dribsnių (50 g)
  • 1/2 stiklinės vandens
  • 1/4 stiklinės ypač tyro kokosų aliejaus
  • 1/4 aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelio ciberžolės
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
  • jūros druskos (pagal skonį)

(stiklinės tūris – 250 ml)

Kaip gaminti?

REKLAMA

Į dubenį suberkite avižinius dribsnius.

REKLAMA

Įpilkite vandens.

Leiskite pastovėti 4-6 valandas.

REKLAMA

Išbrinkusius dribsnius supilkite į maišytuvą.

Įpilkite kokosų aliejaus.

REKLAMA

Įpilkite alyvuogių aliejaus.

REKLAMA

Pagardinkite juodaisiais pipirais.

REKLAMA

Įdėkite ciberžolės.

REKLAMA

Galiausiai įberkite druskos.

REKLAMA

Plakite mikseriu, kol ingredientai susimaišys.

Plakite maždaug 50 sekundžių.

REKLAMA

Supilstykite į mažus dubenėlius.

Padėkite dubenėlius į šalčiausią šaldytuvo vietą.

REKLAMA

Laikykite šaldytuve maždaug 8 valandas.

REKLAMA

Geriausia palikti per naktį.

Avižų sviestas patiekiamas su šviežia duona.

REKLAMA

Sviestą galima naudoti kepimui, ruošiant desertus ar makaronus.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].