Ir jokio vargo!

REKLAMA

Kietasis sūris parduotuvėje kainuoja vis brangiau, tačiau jį lengva pasigaminti namuose. Ir jei prekybos centruose kietojo sūrio kaina yra nepagrįstai didelė, mes galime jo pasigaminti už pieno ir varškės kainą.

REKLAMA

Nereikia iš anksto ruoštis norint jį pagaminti ir tikrinti ingredientus labai tiksliai pagal gramus. Šis receptas patogus dedant ingredientus iš akies: supilkite pieną į puodą, jei turite rauginto pieno, įpilkite ir jo, jis padės fermentacijai. Tada į puodą sudėkite varškę. Pusvalandžiui padėkite puodą ant viryklės, nustatę žemiausią temperatūrą.

REKLAMA

Maišyti nieko nereikia. Po 30 minučių sūrio masė pati atsiskirs nuo išrūgų. Viską supilkite į marlę. Tegul išrūgos nuteka. Turi susidaryti sausa varškės masė. Ją pasūdykite, įberkite šaukštelį valgomosios sodos ir įdėkite šiek tiek sviesto. Vėl padėkite puodą ant mažiausios ugnies ir imkite lydyti varškės masę.

REKLAMA

Nuolat maišykite, kol visa varškė visiškai išsilydys.

REKLAMA

Sudėkite masę į formeles ir atšaldykite šaldytuve.

REKLAMA

Recepto vaizdo įrašas:

REKLAMA

Šio sūrio skonį galite keisti. Iš karto po to, kai jis išsilydys, pabandykite įdėti mėgstamų prieskonių.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].