Šis skanus desertas jus sužavės ne tik savo skoniu, bet ir paprastumu. Kiekvienas kąsnis tirpsta burnoje ir valgyti jį – tikras malonumas. Bet užteks kalbų – paruoškite šį desertą jau šiandien!

REKLAMA

Gaminimo eigą galite rasti „YouTube“ kanale, ir šį desertą pavyks paruošti net jei ir neturite kepimo patirties.

REKLAMA

Pabaigoje taip pat rasite papildomą receptą.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 3 kiaušinių
  • 125 g paprastų miltų
  • 130 g cukraus
  • 10 g kepimo miltelių
  • 60 g kakavos
  • 35 g lydyto sviesto
  • 25 x 30 cm dydžio kepimo skardos

Kremui:

REKLAMA
  • 8 kiaušinių baltymų
  • 300 g cukraus pudros
  • 10 g želatinos
  • 100 ml vandens

Glaistui:

  • 250 g kepinių šokolado
  • 50 g sviesto

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Į dubenį įmuškite 3 kiaušinius, suberkite cukrų.

REKLAMA

Plakite, kol cukrus ištirps.

Ištirpinkite sviestą ir supilkite jį į kiaušinių masę.

REKLAMA

Sudėkite miltus, kepimo miltelius ir kakavą, išmaišykite ir suplakite, kad susidarytų tiršta kakavinė tešla.

REKLAMA

Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą, įdėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180°C temperatūroje apie 20 minučių.

Tuo tarpu į dubenį įdėkite 8 atskirtus kiaušinių baltymus ir pradėkite plakti rankiniu plaktuvu, palaipsniui įmaišydami cukraus pudrą.

REKLAMA

Plakite, kol susidarys standžios putos, tada įmaišykite išbrinkusią ir ištirpintą želatiną.

REKLAMA

Ant iškepto kakavinio pagrindo tolygiai užtepkite kremą iš baltymų.

Norėdami pagaminti glajų, vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite susmulkintą šokoladą ir sviestą, o tada gerai išplakite.

REKLAMA

Užpilkite desertą glajumi, tolygiai paskleiskite jį po visą paviršių ir 30 minučių palaikykite šaldytuve.

REKLAMA

Po to jį supjaustykite ir galėsite patiekti.

Mėgaukitės!

REKLAMA

Papildomas receptas

Jums reikės:

REKLAMA
  • 4 kiaušinių
  • 80 g cukraus
  • 5 g vanilės esencijos
  • 10 g kepimo miltelių
  • Vienos citrinos žievelės
  • 100 g paprastų miltų
  • 40 g kakavos

Kremui:

  • 100 g grietinės
  • 200 g cukraus
  • 80 g vanilinio pudingo miltelių
  • 500 ml pieno
  • 200 g vyšnių arba vyšnių kompoto
  • 300 ml vyšnių arba rūgščių vyšnių sulčių
  • 10 g kukurūzų krakmolo + 20 ml vandens

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir plakite iki putų konsistencijos.

Įmaišykite vanilės esenciją, kepimo miltelius, citrinos žievelę, miltus ir kakavos miltelius.

REKLAMA

Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes 180°C temperatūroje.

REKLAMA

Tuo tarpu paruoškite kremą. Į puodą supilkite grietinę, suberkite cukrų ir pudingo miltelius, ir viską užpilkite pienu.

REKLAMA

Išmaišykite rankiniu plakikliu ir virkite ant viryklės nuolat maišydami, kol kremas sutirštės.

REKLAMA

Naudodami mažą konditerinį peiliuką (arba dekoravimo antgalį) iškeptame pyrage tolygiai vieną šalia kitos padarykite skylutes ir ant jų paskirstykite paruoštą kremą.

Ant viršaus sudėkite vyšnias arba trešnes, o jų sultis supilkite į puodą ir supilkite vandenyje ištirpintą krakmolą. Virkite, kol masė sutirštės.

REKLAMA

Ant deserto viršaus paskleiskite sutirštėjusį sulčių sluoksnį ir 1 valandą palaikykite šaldytuve.

Supjaustykite gabaliukais ir patiekite.

REKLAMA

Mėgaukitės!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].