Jums reikės:

REKLAMA

Tešlai:

  • 3 stiklinių miltų
  • 1 stiklinės cukraus
  • 200 g margarino
  • 2 kiaušinių
  • 0,5 arb. š. sodos
  • 0,5 arb. š. acto

Pertepimui:

REKLAMA
  • 50 ml vandens
  • 100 g cukraus
  • 25 ml konjako

Glaistui:

  • 3 valg. š. cukraus
  • 3 valg. š. kakavos
  • 3 valg. š. pieno
  • 50 g sviesto

Kaip gaminti?

REKLAMA
  1. Margariną sumaišykite su cukrumi ir kiaušiniais. Acte nugesinkite sodą ir supilkite į bendrą masę. Viską gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve atvėsti.
  2. Kepimo popieriumi išklokite kepimo formą, patepkite aliejumi ir supilkite tešlą.
  3. Kepkite 180°C temperatūroje  15-20 minučių.
  4. Sumaišykite vandenį su cukrumi ir kaitinkite, kol cukrus visiškai ištirps, nukelkite nuo ugnies ir įpilkite konjako. Užpilkite ant iškepto pyrago.
  5. Paruoškite glajų: sumaišykite cukrų, kakavą ir pieną. Kaitinkite, kol cukrus visiškai ištirps, įdėkite sviesto ir išmaišykite.
  6. Paruoštą glaistą pilkite ant pyrago, palaukite, kol sustings.
  7. Supjaustykite stačiakampiais ir patiekite.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].