Slyvų padažas

Kerintis naminio slyvų padažo aromatas sukels apetitą akimirksniu. Pasidarę šio padažo visada turėsite ką patiekti prie mėsos. Pasirinkimas bus akivaizdus.

REKLAMA

Šiame slyvų padaže puikiai subalansuotas saldumas ir aštrumas. Saldūs vaisiai, aitriosios paprikos ir aštrūs česnakai suteikia padažui tobulą skonį. Aštraus maisto gerbėjai jį tikrai įtrauks į savo mėgstamiausių receptų sąrašą.

REKLAMA

Kaip pasigaminti geriausią padažą?

Kad padažas būtų kvapniausias ir skaniausias, patariame vartoti tik prinokusius vaisius. Dar nevisiškai prinokusios slyvos negali būti vadinamos tinkamu ingredientu tokiam receptui.

Ingredientai:

  • Slyvos – 2 kg;
  • Paprikos – 1 kg;
  • Čili pipirai – 6 vnt.;
  • Česnakai – 5 skiltelės;
  • Pomidorų pasta – 500 g;
  • Actas – 150 ml;
  • Cukrus 400 g;
  • Druska – 3 šaukštai;
  • Saulėgrąžų aliejus – 150 ml.

Maisto gaminimas

Slyvas kruopščiai nuplaukite. Pašalinti kauliukus. Supjaustykite jas į 4 dalis. Perleiskite vaisius per mėsmalę. Nuplaukite papriką. Pašalinkite stiebą ir sėklas. Papriką supjaustykite mažais gabalėliais. Perleiskite ją per mėsmalę ir sudėkite į indą su slyvomis. Viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

slyvų

Nulupkite česnaką. Aitriąją papriką nuplaukite. Nuimkite stiebelį. Papriką supjaustykite gabalėliais. Perleiskite ją ir česnaką per mėsmalę į atskirą indą. Slyvas ir papriką sudėkite į puodą storu dugnu ir vandeniu. Daržoves užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį ir troškinkite pusvalandį.

REKLAMA

Į karštą masę suberkite aitriąją papriką ir česnaką. Įpilkite druskos, cukraus, saulėgrąžų aliejaus ir pomidorų pastos. Gerai išmaišykite. Reguliariai maišydami troškinkite dar 20 minučių. Daržovių masę nukelkite nuo ugnies ir supilkite į ją stalo actą. Gerai išmaišykite. Karštą padažą supilkite į sterilizuotus stiklainius. Užsukite dangtelius. Leiskite stiklainiams visiškai atvėsti.

Tiek patiekiant, tiek gaminant mėsą reikia dėti tirštą, vidutiniškai aštrų padažą. Kai kurios šeimininkės jame marinuoja jautieną ir kiaulieną. Po kelių valandų jos jau pradeda kepti mėsą. Šis padažas puikiai atlieka savo darbą. Todėl taip marinuota mėsa turi prabangų skonį.

REKLAMA

slyvų

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].