Receptas iš senos receptų knygos – minkšti blyneliai, kurie yra nepaprastai skanūs. Receptas, pagal kurį ir mūsų tėvai gamino šiuos blynus.
REKLAMA
Jums reikės:
REKLAMA
- 3 puodelių paprastų miltų
- 20 g šviežių mielių
- 5 stiklinių pieno
- 4 kiaušinių
- 2 šaukštų ištirpinto sviesto
- 1 valgomojo šaukšto cukraus
- 4 šaukštų aliejaus
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
Gaminimo eiga:
Pirmiausia atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių.
REKLAMA
Kiaušinių baltymus įdėkite į šaldytuvą.
REKLAMA
Dideliame dubenyje plaktuvu sumaišykite 1/3 pieno.
Sudėkite mieles, cukrų, ištirpintą sviestą ir kiaušinių trynius.
REKLAMA
Supilkite likusį pieną.
REKLAMA
Palaipsniui suberkite miltus ir druską.
Įpilkite aliejų, tada sudėkite išplaktus kiaušinių baltymus.
REKLAMA
Gerai išmaišykite.
REKLAMA
Prieš kepdami pirmąjį blyną, keptuvę patepkite trupučiu aliejaus.
Kepkite blynus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.
REKLAMA
Linkime gero skonio!
Komentarai:
Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].