Tai – tiesiog neįtikėtinas desertas iš paprastos kakavinės tešlos, „Nutella“ kremo ir šokoladinio glaisto.

REKLAMA

Šį desertą yra labai paprasta paruošti, o jo skonis jus tikrai sužavės.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 60 g granuliuoto cukraus
  • 50 g kakavos
  • vanilino
  • 50 ml augalinio aliejaus
  • 120 ml pieno
  • 100 g kvietinių miltų
  • 8 g kepimo miltelių
  • 100 ml kavos
  • 1 valg. š. „Nutella“ kremo
  • 200 ml +200 ml grietinėlės
  • 100 g tamsaus šokolado

Kaip gaminti?

REKLAMA

Į dubenį suberkite cukrų, įberkite kakavos ir vanilino.

Supilkite aliejų ir pieną, gerai išmaišykite šluotele.

REKLAMA

Suberkite miltus ir kepimo miltelius.

REKLAMA

Išmaišykite.

Stiklinę kepimo formą ištepkite sviestu, sudėkite į ją tešlą ir tolygiai išlyginkite.

REKLAMA

Formą dėkite į įkaitintą orkaitę, kepkite 20 minučių 180°C temperatūroje.

Išimkite iš orkaitės.

REKLAMA

Supilkite kavą ir leiskite visiškai atvėsti.

REKLAMA

Į atskirą dubenį supilkite grietinėlę.

200 ml grietinėlės išplakite mikseriu.

REKLAMA

Įdėkite „Nutella“ kremo ir vėl suplakite.

REKLAMA

Įdėkite į šaldytuvą 20 minučių.

REKLAMA

Įpilkite 200 ml grietinėlės į didelį puodą.

Užvirinkite.

REKLAMA

Atskirame dubenyje sulaužykite šokoladą.

REKLAMA

Supilkite karštą grietinėlę ir maišykite, kol šokoladas ištirps.

Šokoladinį glajų užpilkite ant deserto.

REKLAMA

Galite papuošti pasirinktais elementais.

REKLAMA

Dėkite į šaldytuvą 10 minučių.

Išimkite iš šaldytuvo ir patiekite.

REKLAMA

Skanaus!

Video pamokėlė:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].