Skanus desertas pagal „YouTube“ receptą, kurio skonis panašus į ledų. Tai iš tiesų prabangus desertas, kurį verta išbandyti!

REKLAMA

Jums reikės:

Biskvitui:

REKLAMA
  • 5 kiaušinių
  • 125 g cukraus
  • 125 g paprastų miltų
  • 25 g kakavos
  • 40 ml vandens
  • 8 g vanilinio cukraus
  • žiupsnelio druskos

Kremui:

  • 400 g plaktos grietinėlės (33 – 35% riebumo)
  • 100 ml pieno
  • 75 g medaus
  • 125 g baltojo šokolado
  • 8 g vanilinio cukraus
  • 10 g želatinos + 50 ml vandens

Glajui:

REKLAMA
  • 80 g plaktos grietinėlės (33 – 35%)
  • 80 g juodojo šokolado

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite biskvitą.

Plakite kiaušinius su cukrumi elektriniu plaktuvu dideliu greičiu 10 – 12 minučių, kol susidarys purios putos.

REKLAMA

Galiausiai įberkite vanilinio cukraus, druskos ir vėl viską gerai išmaišykite.

REKLAMA
  1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir kakava, persijokite ir dviem etapais sudėkite į išplaktą kiaušinių masę.

Lengvai maišykite iš apačios į viršų.

REKLAMA
  1. Sumaišykite vandenį su 2 arbatiniais šaukšteliais gautos tešlos atskirame indelyje, supilkite jį į tešlą ir vėl gerai išmaišykite iš apačios į viršų.

  1. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite plonu sviesto sluoksniu.

Ant jo užpilkite tešlą ir išlyginkite.

REKLAMA
  1. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 12 – 15 minučių 180°C temperatūroje.

Ar tešla iškepusi, patikrinkite su dantų krapštuku ir kai biskvitas bus paruoštas, leiskite jam pilnai atvėsti.

  1. Tada perpjaukite jį per pusę ir, jei reikia, peiliu nupjaustykite kraštus, kad jie būtų lygūs.

REKLAMA
  1. Vieną biskvito dalį perkelkite į kvadratinę formą, sieneles apdenkite kepimo popieriumi.

  1. Paruoškite kremą. Želatiną sumaišykite su vandeniu ir leiskite jai išbrinkti.
  2. Į dubenį supilkite plakamą grietinėlę, įberkite vanilės ir išplakite, kol gausite tirštą plaktą grietinėlę. Įdėkite ją į šaldytuvą.

REKLAMA
  1. Pieną pašildykite, bet neleiskite užvirti ir įdėkite balto šokolado.

Palaukite 1 minutę ir sumaišykite iki vientisos masės.

  1. Įdėkite medaus ir vėl viską labai gerai išmaišykite.
  2. Želatiną pašildykite, kad ji būtų skysta ir vienalytė. Supilkite ją į šokolado masę, gerai išmaišykite ir leiskite visiškai atvėsti.
  3. Dalimis įdėkite atšaldytą plaktą grietinėlę ir išmaišykite iki vientisos masės.

REKLAMA
  1. Kremą tolygiai paskirstykite ant biskvito ir uždenkite antruoju biskvitu.

  1. Paruoškite glajų. Grietinėlę pašildykite, jos neužvirdami ir sudėkite šokoladą.

Palaukite apie 1 minutę ir išmaišykite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės.

REKLAMA
  1. Glajų tolygiai užpilkite ant pyrago, viršų išlyginkite mentele su dantukais ir padėkite į šaldytuvą 6 valandoms.

  1. Prieš pjaustydami šį desertą, peilį sudrėkinkite šiltame vandenyje, supjaustykite ir patiekite.

Linkime gero skonio!

REKLAMA

Vaizdo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].