Šie sausainiai puikiai tiks ir kavos pertraukėlėms, ir šventiniam stalui. Paruošti šiuos sausainius yra labai paprasta, o jų skonis niekada nenuvilia.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

Tešlai:

  • 200 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 2 valg. š. medaus
  • 1 arb. š. kepimo sodos
  • 100 g margarino
  • 450 g kvietinių miltų

Įdarui:

REKLAMA
  • 40 ml pieno
  • 2 valg. š. rupių miltų
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • 200 g sviesto
  • cukraus pudros

Glajui:

  • tamsaus šokolado

Kaip gaminti?

REKLAMA

Pirmiausia paruoškite tešlą.

Visus ingredientus, išskyrus miltus, suberkite į nedidelį puodą.

REKLAMA

Maišykite ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps.

Puodo turinį supilkite ant miltų ir išmaišykite.

REKLAMA

Paruoštą tešlą 2 valandas palikite pastovėti.

REKLAMA

Tada iškočiokite 2-3 mm storio sluoksniu.

Išpjaukite nedidelius apskritimus (aš darau maždaug 3 cm skersmens), dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

REKLAMA

Kepkite maždaug 7 minutes 180-200 laipsnių temperatūroje.

REKLAMA

Paruoškite įdarą. Pieną sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir miltais. Kaitinkite, kol gausite tirštą pastą.

REKLAMA

Palaukite, kol atvės.

Sviestą išplakite su cukrumi. Įmaišykite į atvėsusią pastą.

REKLAMA

Viską išplakite iki vientisos masės.

REKLAMA

Paruošta mase ištepkite sausainius ir suklijuokite po du.

Paruoštus sausainius pamirkykite ištirpusiame šokolade.

REKLAMA

Galite papuošti smulkintais riešutais.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].