Jums reikės:

REKLAMA
  • 250-300 g miltų
  • 1 kiaušinio
  • 0,5 stiklinės grietinės
  • 2-3 valg. š. cukraus
  • 2 valg. š. minkšto sviesto
  • 1 arb. š. kepimo miltelių (arba 0,5 arb. š. sodos, gesintos actu)

Kaip gaminti?

  1. Suberkite išsijotus miltus, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir sudėkite grietinę.
  2. Įdėkite sviesto, kepimo miltelių arba sodos.
  3. Minkykite minkštą tešlą.
  4. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite tešlą 0,5 cm sluoksniu.
  5. Formuokite sausainius ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  6. Paruoštus sausainius patepkite plaktu kiaušiniu.
  7. Kepkite 180-200°C temperatūroje 20-25 minutes, kol sausainiai taps auksinės spalvos.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].