Sakoma, kad koldūnai kilę iš Turkijos, kur jie buvo vadinami „dushvara“. Vėliau jie tapo mėgstamu ukrainiečių ir kitų tautų patiekalu. Koldūnai su vyšniomis, bulvėmis ir česnaku ar su varške – jie nuostabūs su bet kokiu įdaru.

REKLAMA

Kad nereikėtų gaišti laiko pjaustant iš tešlos apskritimus ir lipdant kiekvieną koldūną, siūlome išbandyti kur kas paprastesnį receptą. Mes jums papasakosime, kaip vos per 45 minutes pagaminti tikrai puikaus skonio koldūnus.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 100 ml vandens
  • 250-300 g kvietinių miltų
  • 30 g sviesto
  • 2 kiaušinių
  • 450 g varškės
  • Žiupsnelio druskos
  • Šiek tiek vanilinio cukraus
  • 4 valg. š. cukraus

Kaip gaminti?

REKLAMA

Sviestą ištirpinkite 100 ml verdančio vandens.

Įmuškite 1 kiaušinį ir sumaišykite su išsijotais miltais, įberkite druskos.

REKLAMA

Kiaušinių mišinį sumaišykite su verdančiu vandeniu. Pasistenkite gerai išmaišyti tešlą, ji turėtų būti gana elastinga.

REKLAMA

Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę arba įdėkite į plastikinį maišelį. Palikite pusvalandį pastovėti.

REKLAMA

1 kiaušinio trynį sutrinkite su cukrumi ir varške, įberkite vanilinio cukraus.

Tešlą iškočiokite plonu siauru sluoksniu ir sudėkite įdarą.

REKLAMA

Tešlą iškočiokite į dešros formą ir supjaustykite mažais gabalėliais.

REKLAMA

Varškės kukulius virkite 10–15 minučių.

REKLAMA

Tiems, kurie visai nesinori žaisti su tešla, siūlome išbandyti skanių virtinukų receptą: jums nė nereikės valyti virštų nuo lipnios tešlos. Visi ingredientai sumaišomi viename dubenyje – lengviau tiesiog nebūna!

Jums reikės:

REKLAMA
  • 500 g varškės
  • 2 kiaušinių
  • 3 valg. š. cukraus
  • 300 g miltų
  • 3 valg. š. sviesto
  • Žiupsnelio druskos

Kaip gaminti?

Varškę pertrinkite per sietelį arba sumalkite trintuvu.

REKLAMA

Varškę sumaišykite su cukrumi, kiaušiniais ir žiupsneliu druskos. Gerai išmaišykite.

REKLAMA

Į varškės mišinį supilkite lydytą sviestą, vėl viską gerai išmaišykite.

Miltus persijokite į varškę ir užminkykite varškės tešlą.

REKLAMA

Puode užvirinkite vandenį.

REKLAMA

Kol vanduo verda, tešlą iškočiokite į dešrą ir supjaustykite 2-3 cm pločio gabalėliais.

Virkite pasūdytame verdančiame vandenyje, kol jie visi išplauks į paviršių.

REKLAMA

Patiekite tinginio virtinukus su grietine. Taip pat galite įdėti sviesto, kad jie nesuliptų. Juos galima papuošti uogomis ar uogiene.

REKLAMA

Net iš šaldytuve ilgai stovėjusios varškės galima paruošti patiekalą 5 asmenų šeimai. Primename, kad varškėje yra kalcio, amino rūgščių ir vitaminų, kurie turi įtakos organizmo bendrai sveikatai ir ištvermei.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu info@zinoti.lt.