Visi mėgstame raugintus, sūdytus ar marinuotus agurkus. Tačiau juos paruošti užtrunka gana ilgai. Net ir lengvai sūdytus agurkus paruošti yra pakankamai sudėtinga: juos reikia užpilti verdančiu vandeniu, laukti, kol atvės, ir agurkus dar reikia lengvai pasūdyti, sudėti į tinkamą indą ir t.t. Agurkus paruošti paprastame plastikiniame maišelyje yra gerokai paprasčiau!

REKLAMA

Be to, šie agurkai būna fantastiškai kvapnūs, traškūs ir gardūs! Ir jokio sūrymo ruošimo, verdančio vandens, puodų ir stiklainių. Šis receptas labai patinka valgantiems termiškai neapdorotą maistą, nes jame nėra terminio apdorojimo. Sausas rauginimas išsaugo agurkų spalvą, jie išlieka tokie pat žali, kaip ir švieži.

Tvirti, kieti, sultingi ir traškūs agurkai kartu su šviežiomis bulvėmis ir sviestu – tiesiog gastronominė ekstazė! Dar gaminimo metu pajusite žvėrišką apetitą. Šį patiekalą patariame pasigaminti jau šiandien, tam ypač gerai tinka jauni, neperaugę agurkai. Gal pradėkime?

REKLAMA

GREITAS MAIŠELIUOSE RAUGINTŲ AGURKŲ RECEPTAS

SUDEDAMOSIOS DALYS:

REKLAMA
  • 1 kg agurkų
  • 1 valgomasis šaukštas druskos
  • 1 ryšulėlis krapų
  • 2 česnako skiltelės
  • 3 kvapiųjų pipirų žirneliai
  • 3 kardamono sėklos
  • 2 gvazdikėliai
  • 1 šaukštelis cukraus.

PARUOŠIMO BŪDAS:

Šiam marinavimo būdui rinkitės nedidelius, iki 10 cm ilgio agurkus. Kuo jie bus mažesni, tuo greičiau išsimarinuos. Kruopščiai juos nuplaukite, pašalinkite kotelius ir perpjaukite išilgai į keturias dalis.

REKLAMA

Žoleles nuplaukite dubenyje, nukratykite vandens perteklių. Krapus smulkiai sukapokite arba pirštais lengvai suplėšykite gabalėliais. Česnaką supjaustykite juostelėmis. Jei mėgstate smulkesnius česnakus, susmulkinkite juos su presu.

REKLAMA

Agurkus sudėkite į tvirtą plastikinį maišelį, suberkite druską ir cukrų, česnakus, kardamoną, gvazdikėlius, šviežius krapus.

REKLAMA

Suriškite maišelį mazgu, palikdami viduje oro. Maišelį su agurkais galite įdėti į kitą maišelį, kad rauginimo proceso metu susidaręs skystis neišsilietų. Maišelio turinį maždaug minutę gerai pakratykite, kad visi ingredientai tolygiai susimaišytų. Padėkite agurkus į šaldytuvą. Po 3 valandų galėsite patiekti ant stalo. Gero apetito!

REKLAMA

Palaikyti ilgiau maišelyje su česnakais sudėti agurkai bus sodresnio skonio. Planuojate šviežių ir aštrių pusryčių užkandį? Vakare paraukite agurkus, o ryte jie bus tinkami valgyti. Jie sveikesni už sūdytus ir marinuotus agurkus, nes turi mažiau druskos ir išsaugo daugiau sveikųjų savybių.

REKLAMA

Geriausia lengvai raugintus agurkus ruošti maišelyje nedidelėmis porcijomis. Produktas aktyviai išskiria sultis ir laikui bėgant tampa labai sūrus, todėl agurkų negalima laikyti ilgiau nei 2 dienas. Jums nereikia nerimauti, jūsų šeima vienu prisėdimu suvalgys visą kilogramą! Išbandykite tai ir su marinuotomis cukinijomis.

REKLAMA

Greitai paruošiamų raugintų agurkų maišelyje receptas gali būti patobulintas ir pagal jūsų pageidavimus. Pabandykite įdėti džiovintų garstyčių, maltos kalendros, kmynų, salierų ar peletrūno žolelių, vyšnių lapų, krienų, serbentų, smulkiai supjaustytų aštriųjų pipirų. Žinoma, ne viską kartu, o kiekvieną iš išvardintų produktų atskirai. Paprastas ir greitas gaminimo būdas leis patiekalą gaminti labai dažnai. Kai kurie žmonės, laikydamiesi agurkų dietos, net sėkmingai numeta svorio.

Ar norite ilgai prisiminti šios vasaros skonį? Su tokiu užkandžiu vasaros sezonas bus tikrai smagus! Išsaugokite šį receptą sau ir nepamirškite juo pasidalinti su savo draugais.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].