Pamačiusi šį nuostabų receptą, kurio autorė yra mūsų skaitytoja, nedvejojau nė minutės ir nusprendžiau išbandyti ir aš.

REKLAMA

Pyragėliams pagaminti reikia grietinės ir lydyto sūrio.

Jei ir jums patinka fantastiški naminiai kepiniai, būtinai išbandykite ir šiuos, garantuoju, kad nesigailėsite!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 600 g rupių miltų
  • 250 g kepinių margarino
  • 2 vnt. kiaušinių
  • 1 šaukšto druskos
  • 1 mielių pakelio
  • 100 ml šilto pieno
  • 1 puodelio (200 g) grietinės
  • 8 gabalėlių sūrio

Aptepimui:

  • 1 kiaušinio
  • tarkuoto sūrio arba sezamo sėklų

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Pradėkite nuo natūralių mielių.

REKLAMA

Tešlą paruoškite iš 1 dalies šilto pieno, mielių, šaukštelio cukraus ir šaukštelio miltų.

Margariną sutrinkite su miltais.

REKLAMA

Įpilkite mielių, kiaušinių, druskos, sūrio ir sumaišykite tešlą.

REKLAMA

Po truputį ją maišykite iki vientisos konsistencijos.

1 valandą leiskite pakilti šiltoje vietoje.

REKLAMA

Kai tešla iškils, iškočiokite ją maždaug iki piršto storumo.

Tada sulenkite į kvadratą ir leiskite taip pabūti 20 minučių.

REKLAMA

Tada vėl iškočiokite iki piršto storio.

REKLAMA

Formuokite pyragėlius, kuriuos sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Pyragėlius patepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite sūriu arba sezamo sėklomis, arba galite pabarstyti riešutais.

REKLAMA

Kepkite apie 20 minučių, 200 laipsnių temperatūroje.

Leiskite atvėsti ir galėsite mėgautis!

Gero apetito!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].