Patiks ir suaugusiems, ir vaikams!

REKLAMA

Sudėtis

REKLAMA

Tešlai:

3 puodeliai miltų

1 šaukštelis sausų mielių

REKLAMA

2 šaukštai cukraus

1 puodelis vandens

1 šaukštelis alyvuogių aliejaus

REKLAMA

0,5 šaukštelio druskos

Įdarui:

4 bulvės

REKLAMA

300 g grybų

2 skiltelės česnako

REKLAMA

2 svogūnai

alyvuogių aliejus pagal skonį

REKLAMA

druska, pipirai pagal skonį

Gaminimas:

Sumaišykite 2-3 šaukštus šilto vandens su mielėmis ir 1 šaukštu miltų. Palikite 10 minučių.

REKLAMA

Atskirai išsijokite miltus, cukrų ir druską. Supilkite šilto vandens ir mielių mišinį, maišykite tešlą mediniu šaukštu. Įpilkite alyvuogių aliejaus, sumaišykite ir minkykite minkštą bei lygią tešlą 15 minučių.

REKLAMA

Tešlą suminkykite į rutulį, kraštus sulenkdami žemyn, padėkite į dubenį, lengvai pabarstykite miltais ir uždenkite. Leiskite pastovėti valandą.

REKLAMA

Bulves išvirkite su lupenomis. Atvėsinkite ir nulupkite. Supjaustykite mažas kubeliais.

REKLAMA

Grybus supjaustykite plonais griežinėliais. O svogūnus ir česnaką susmulkinkite ir apkepkite keptuvėje alyvuogių aliejuje, kol suminkštės.

REKLAMA

Sudėkite grybus ir pakepkite 15 minučių. Grybus sumaišykite su bulvėmis, druska ir pipirais. Atvėsinkite.

REKLAMA

Iškilusią tešlą padalinkite į mažus rutuliukus. Ištempkite tešlos gabalėlį į mažą pyragėlį, įdėkite įdarą ir suvyniokite. Sudėkite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi, ir uždenkite rankšluosčiu.

REKLAMA

Tegul pyragėliai pastovi 20 min. Tada sutepkite juos alyvuogių aliejumi arba stipria arbata.

REKLAMA

Kepkite 180 С temperatūroje 20 minučių iki auksinės spalvos.

REKLAMA

Skanaus!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].