Tai – tiesiog tobulas kepinys, kuris puikiai tinka įvairioms progomis.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 450 g miltų
  • 200 ml vandens
  • 80 g baltojo cukraus
  • 60 g rudojo cukraus
  • 1 arb. š. sausų mielių
  • žiupsnelio druskos
  • 0,5 arb. š. vanilinio cukraus
  • 0,5 arb. š. cinamono
  • 60 ml augalinio aliejaus
  • 15 g sviesto
  • 500 g slyvų
  • 2 valg. š. cukraus pudros
  • 1 kiaušinio

Kaip gaminti?

REKLAMA

300 g miltų sumaišykite su sausomis mielėmis.

REKLAMA

Į miltus suberkite baltąjį cukrų, druską, vanilinį cukrų ir cinamoną.

REKLAMA

Šiek tiek pašildykite vandenį ir supilkite į miltų mišinį.

REKLAMA

Įpilkite augalinio aliejaus ir mentele ar šaukštu išmaišykite tešlą.

REKLAMA

Stalą pabarstykite miltais ir rankomis minkykite tešlą 10 minučių. Uždenkite tešlą virtuviniu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 30 minučių.

REKLAMA

Nuplaukite ir nusausinkite slyvas, pašalinkite kauliukus ir perpjaukite slyvas per pusę.

REKLAMA

Iškilusią tešlą šiek tiek paminkykite, iškočiokite į stačiakampį. Slyvų puseles išdėliokite keliomis lygiomis eilėmis, kraštuose palikdami šiek tiek tešlos.

REKLAMA

Slyvas pabarstykite ruduoju cukrumi ir supjaustykite tešlą juostelėmis. Taip pat padarykite vieną pjūvį centre.

REKLAMA

Susukite kiekvieną juostelę, suformuodami „rožę“, sutvirtinkite kiekvieno ritinėlio kraštus.

REKLAMA

Kepimo indą ištepkite sviestu. Sudėkite suformuotus suktinukus ir patepkite plaktu kiaušiniu.

REKLAMA

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepkite 45 minutes. Šiek tiek atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].