Pyragas su riešutais: skanus desertas, kurio norėsis dar ir dar

Pyragas su riešutais bus puikus desertas kiekvienos šventės metu. Pasigaminkite pyragą ir mėgaukitės juo gerdami arbatą.

REKLAMA

pyragas su riešutais

Ingredientai:

Tešlai:

  • Kvietiniai miltai – 250 g;
  • Grietinė – 200 g;
  • Kiaušiniai – 3 vnt.;
  • Cukrus – 100 g;
  • Soda – 1 arbatinis šaukštelis;
  • Kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis;
  • Vanilinis cukrus – 1 paketėlis;
  • Sviestas – 100 g.

Įdaras:

  • Graikiniai riešutai – 150 g;
  • Sviestas – 50 g;
  • Cukrus – 100 g;
  • Cinamonas – 1/2 arbatinio šaukštelio.

Papuošimui:

  • Cukraus pudra;
  • Graikinių riešutų puselės.

Citrininiai sausainiai su kefyru. Kai norisi ko nors saldaus!

REKLAMA

Gaminimas:

Pirmiausia paruoškite įdarą: graikinius riešutus susmulkinkite ir sumaišykite su cukrumi bei cinamonu, tada įpilkite ištirpintą sviestą ir sumaišykite.

Tada ruoškite tešlą: ištirpintą sviestą išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki vientisos masės. Tada įdėkite grietinės, viską sumaišykite. Įpilkite sodos, sumaišykite. Suberkite miltus su kepimo milteliais ir minkykite tešlą. Pusę tešlos sudėkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Ant viršaus paskirstykite pusę riešutų įdaro ir uždėkite antrąją tešlos dalį.

REKLAMA

Ant viršaus užbarstykite likusius riešutus. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes. Iškepusį pyragą papuoškite riešutų puselėmis ir apibarstykite cukraus pudra.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].