Visiems „Snickers“ batonėlių mėgėjams šiandien turime gardaus deserto, kurį iškart pamėgsite, receptą. Skanus šokolado, karamelės ir riešutų skonis primins minėto batonėlio skonį. Neįtikėtinas skanėstas, kuris nustebins visus jūsų svečius!

REKLAMA

Pagal šį „YouTube“ kanalo receptą jį pavyks pasigaminti kiekvienam!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 20 cm skersmens torto formos
  • 3 kiaušinių
  • 80 g cukraus
  • 80 g paprastų miltų
  • 20 g kakavos miltelių
  • 50 ml pieno
  • 30 ml augalinio aliejaus
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • Karamelės (galima pakeisti virtu sutirštintu pienu )
  • 150 ml plaktos grietinėlės

Papildomai:

REKLAMA
  • 150 g cukraus
  • 50 g sviesto
  • Žiupsnelio druskos
  • 100 g žemės riešutų

Kremui:

REKLAMA
  • 400 g maskarponės arba kito kreminio sūrio
  • 150 ml plaktos grietinėlės
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • 25 g cukraus pudros

Pagrindui:

  • 130 g šokolado
  • 50 ml plaktos grietinėlės
  • 40 g žemės riešutų

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Į dubenį įmuškite 3 kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos, suberkite cukrų ir viską suplakite iki vientisos masės.

Tada įmaišykite augalinį aliejų ir 50 ml pieno.

REKLAMA

Sudėkite persijotus miltus kartu su kepimo ir kakavos milteliais.

REKLAMA

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.

Į ją supilkite paruoštą tešlą.

REKLAMA

Stuktelėkite kepimo formą į stalą, kad tešlos išeitų oro burbuliukai ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių.

Į atskirą metalinį puodą su rankena suberkite cukrų.

REKLAMA

Leiskite jam ant silpnos ugnies karamelizuotis ir nuolat maišykite.

REKLAMA

Tada įpilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol susidarys vientisa masė.

Nuimkite puodą nuo ugnies ir sudėkite minkštą sviestą.

REKLAMA

Skoniui sustiprinti įberkite žiupsnelį druskos.

Išimkite iš orkaitės iškepusį biskvitą ir nuimkite kepimo popierių.

REKLAMA

Po to susmulkinkite žemės riešutus.

Išplakite maskarponės ar kitą sūrį su plakta grietinėle, vanile ir cukraus pudra iki vientisos masės.

REKLAMA

Perpjaukite atvėsusį biskvitą į 3 lakštus, vieną apatinę biskvito dalį padėkite ant skardos dugno, o ant viršaus – ketvirtadalį gauto kremo.

REKLAMA

Paskleiskite karamelės sluoksnį ir apibarstykite riešutais (dalį jų pasilikite viršui papuošti).

Tada sluoksniuokite antrąją kremo dalį.

REKLAMA

Uždenkite antruoju biskvito lakštu.

REKLAMA

Sluoksniuokite kremą, karamelę, riešutus ir vėl kremą.

Ant viršaus uždėkite trečią pyrago lakštą ir visą desertą 1-2 valandas palaikykite šaldytuve.

REKLAMA

Tuo metu paruoškite glajų:

REKLAMA

Šokoladą sudėkite į dubenį, karštą grietinėlę užpilkite ant šokolado ir išplakite iki vientisos masės.

Į glajų įmaišykite likusius žemės riešutus ir apliekite atvėsusį desertą.

REKLAMA

Palaikykite šaldytuve dar 15-20 minučių, tada supjaustykite lygiais gabalėliais ir patiekite ant stalo.

Mėgaukitės šiuo maloniu skoniu!

REKLAMA

Vaizdo įrašo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].