Nesudėtingo ir labai minkšto pyrago, kuris tirpsta burnoje, receptas.

REKLAMA

Puikus pyragas, kurį galite valgyti, kada tik panorėję.

REKLAMA

Naudodamiesi šiuo „YouTube” kanalo receptu, galite be vargo pasigaminti šį skanų pyragą, kokio dar nesate ragavę.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 800 g kvietinių miltų
  • 450 ml šilto pieno
  • 150 g jogurto
  • 50 g sviesto
  • 10 g sausų mielių arba 30 g šviežių mielių
  • 10 g cukraus
  • 15 g druskos

Aptepimui:

  • 1 kiaušinio trynio
  • ištirpinto sviesto

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Miltus, mieles, cukrų, pieną, jogurtą, sviestą, druską suberkite į didelį dubenį ir viską gerai išmaišykite.

Mišinį minkykite rankomis, kol susidarys vientisa tešla.

REKLAMA

Uždenkite tešlą virtuviniu rankšluosčiu ir 15 minučių palikite pakilti kambario temperatūroje.

REKLAMA

Po 15 minučių tešlą minkykite su nedideliu kiekiu miltų, kol ji taps minkšta ir vientisa, tada uždengtą palikite 30 minučių, kad vėl pakiltų.

REKLAMA

Pabarstykite stalviršį miltais ir iš pradžių išminkykite tešlą rankomis, o paskui kočėlu iškočiokite iki maždaug 3 mm storio.

Įpjaukite maždaug trečdalį tešlos, kad įpjovos būtų maždaug 1,5 cm atstumu viena nuo kitos.

REKLAMA

Tada iškočiokite tešlą, dėkite ją ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir sujunkite kraštus, kad gautųsi apskritimas.

REKLAMA

Dubenėlyje išplakite kiaušinio trynį ir juo aptepkite visą pyragą.

REKLAMA

Dėkite skardą į įkaitintą iki 180°C temperatūros orkaitę ir kepkite 25 minutes. Iškepusį pyragą aptepkite ištirpintu sviestu, atvėsinkite ir patiekite.

Mėgaukitės!

REKLAMA

Vaizdo įrašo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].