Šio pyrago sudėtyje nėra miltų, aliejaus ar cukraus. Prireiks vieno neįprasto ingrediento!

REKLAMA

Sveiki desertai nebūtinai turi būti nuobodūs ir beskoniai.

Paragavę šio deserto tikrai nustebsite, kad jame nėra cukraus ar miltų.

REKLAMA

Skonis labai primins įprastą šokoladinį pyragą, tačiau jums nereikės baimintis, kad šis desertas gali pakenkti jūsų kūno linijoms.

REKLAMA

Jei norite sveikai maitintis, jums tikrai nereikia atsisakyti visų desertų, nes kai kurie jų gali būti ne tik labai skanūs, bet taip pat ir naudingi.

Naujausias mano atradimas – skanus, drėgnas šokoladinis pyragas su morkomis.

REKLAMA

Vietoj miltų – avižiniai dribsniai

REKLAMA

Avižiniai miltai yra puikus klasikinių kvietinių miltų pakaitalas. Juos dažnai vartoja žmonės, netoleruojantys glitimo.

Šį pyragą be ypatingų pastangų galėsite paruošti namuose. Įprastus avižinius dribsnius galite sumalti į miltelius trintuve arba kavamale.

REKLAMA

Avižiniai dribsniai ir iš jų paruošti miltai yra labai geras skaidulų šaltinis, kuris teigiamai veikia virškinimo procesą.

Juose yra vitaminų B, D, E, K, folio rūgšties, kalcio, geležies, fosforo ir cinko.

REKLAMA

Avižiniuose dribsniuose  taip pat yra nedidelis kiekis silicio, natrio ir kalio.

Kai  patieksite šį desertą ant stalo, jūsų artimieji nepatikės, kad tai – sveika alternatyva klasikiniam šokoladiniam pyragui.

REKLAMA

Saldiklį galite pakeisti eritritoliu, ksilitoliu ar medumi.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 3 kiaušinių
  • saldiklio (pagal skonį)
  • 20 g tamsios kakavos
  • 200 g morkų
  • 90 g avižinių dribsnių
  • 4 g kepimo miltelių

Užpilui:

REKLAMA
  • 30 g šokolado be pridėtinio cukraus
  • kapotų riešutų
  • 30 ml pieno

Kaip gaminti?

Į dubenį įmuškite kiaušinius, išplakite mikseriu.

REKLAMA

Nuplaukite ir nuskuskite morkas.

REKLAMA

Smulkiai sutarkuokite ir sudėkite į dubenį. Dribsnius sumalkite blenderiu. Galima naudoti ir jau paruoštus miltus.

Suberkite kakavą ir kepimo miltelius.

REKLAMA

Kruopščiai išmaišykite, supilkite mišinį į nedidelę torto formą arba į maždaug  16 cm skersmens kepimo formą.

Kepimo formą pašaukite į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-30 minučių.

REKLAMA

Susmulkinkite šokoladą.

REKLAMA

Sudėkite šokoladą į nedidelį dubenį.

Įpilkite pieno.

REKLAMA

Maišykite, kol šokoladas ištirps.

Iškeptą pyragą papuoškite paruoštu šokoladu ir pabarstykite smulkintais riešutais.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].