Prabangus obuolių pyragas „rožės

Šiandien jums pasakysime, kaip paruošiamas neįtikėtinai gražus ir kvapnus obuolių pyragas „Rožės“. Desertas, kuris papuoš bet kurį šventinį stalą. Ir visi svečiai be išimties bus nustebinti jūsų kulinariniais įgūdžiais.

REKLAMA

Gražus obuolių pyragas

Jums reikės:

  • 150 g persijotų kvietinių miltų
  • 100 g sviesto
  • 1 valgomojo šaukšto bulvių krakmolo
  • 9 vidutinio dydžio obuolių
  • 1 didelio kiaušinio
  • 0,5 citrinos
  • 100 g granuliuoto cukraus
  • 1 pakuotės vanilinio cukraus
  • 50 g cukraus pudros
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 1 valgomojo šaukšto cinamono

Gaminimas:

Pirmiausia turite paruošti obuolius. Geriausia naudoti kietus, kad kepimo metu jie geriau išlaikytų savo formą. Kruopščiai nuplaukite obuolius ir perpjaukite kiekvieną per pusę, pašalinkite sėklas. Tada supjaustykite kuo plonesnėmis skiltelėmis.

REKLAMA

Sudėkite obuolių skilteles į patogų indą ir užpilkite cinamonu bei cukrumi ir supilkite pusės citrinos sultis. Taip pat nepamirškite apie pakelį vanilinio cukraus, jis suteiks pyragui subtilaus skonio. Švelniai sumaišykite obuolius, kad skiltelės nesulūžtų, ir atidėkite 3 valandoms. Per tą laiką skiltelės taps labai minkštos.

Norint paruošti tešlą, pirmiausia reikia išsijoti kvietinius miltus ir sumaišyti su cukraus pudra. Įberkite žiupsnelį druskos. Tada sumaišykite miltus su minkštu sviestu. Jis turėtų būti kambario temperatūros. Į miltų masę įmuškite vieną kiaušinį ir išminkykite elastingą tešlą. Jei tešla gaunasi labai lipni, įmaišykite dar šiek tiek persijotų miltų. Kai tešla bus paruošta, apvyniokite ją maistine plėvele ir laikykite šaldytuve 30 minučių.

REKLAMA

pyragas

REKLAMA

Po pusvalandžio tešlą iškočiokite ir perkelkite į riebalais išteptą kepimo formą. Iš tešlos suformuokite kraštus. Tešlą subadykite šakute, kad kepimo metu ji nepakiltų. Po to tešlą užtieskite kepimo popieriumi. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.

pyragas

REKLAMA

Iš obuolių skiltelių suformuokite tvarkingas rožes. Apibarstykite jas bulvių krakmolu ir tolygiai išdėliokite ant apkeptos tešlos. Apipilkite išsiskyrusiomis sultimis iš dubens, kuriame mirko obuoliai, ir gausiai apibarstykite cinamonu. Pašaukite pyragą į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių. Pyragas bus paruoštas, kai tik obuolių rožės gražiai apkeps.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].