Naminė pica patiks visiems. Pajuskite Italijos skonį namuose!

Pica pelnytai laikoma italų maisto gaminimo šedevru, tačiau nepakartojamu šio patiekalo skoniu galite pasidžiaugti ne tik picerijoje.

REKLAMA

Net pradedantysis virėjas gali namuose paruošti šį mėgstamą patiekalą.

pica

REKLAMA

Skani naminė pica

Manoma, kad net patyrusioms namų šeimininkėms didžiausia problema gaminant picas yra tešla. Todėl daugelis bando parduotuvėje nusipirkti paruoštą.

Šią picą padarysite patys. Kadangi tešla pagal visus receptus sudaro picos pagrindą, mes pateikiame 2 variantus jos paruošimui.

REKLAMA

pica

Naminė picos tešla

Jums reikės:

580 g miltų

REKLAMA

miltai, žuvies kotletai

400 ml vandens

REKLAMA

35 g šviežių mielių

REKLAMA

mielės

4 šaukštų augalinio aliejaus

REKLAMA

alyvuogių aliejus

2 šaukštelių druskos

REKLAMA

2 šaukštelių cukraus

REKLAMA

cukrus

Gaminimas:

Mieles praskieskite vandenyje. Supilkite mieles su vandeniu į indą. Įpilkite augalinio aliejaus, druskos ir cukraus. Į dubenį suberkite miltus. Pradėkite minkyti tešlą.

REKLAMA

Iš pradžių tešla pasirodys labai minkšta, tačiau laikui bėgant ji tampa mažiau lipni ir tankesnė.

moliūgų ir svogūnų paplotėliai

REKLAMA

Minkykite tešlą, kol ji taps lygi, tada palikite pastovėti 1 valandą arba kol ji padvigubės. Gautą tešlą padėkite ant darbastalio, apibarstyto miltais. Tešlą padalinkite į 6 dalis ir kiekvieną susukite į rutulį.

REKLAMA

Rutulį padėkite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Kepkite padą orkaitėje, įkaitintoje iki 220 laipsnių. Kepkite 5-6 minutes. Per tą laiką padas bus iškepęs, bet jis vis tiek bus blyškus. Ištraukite iš orkaitės.

REKLAMA

Jei picą kepsite vėliau, suvyniokite pagrindą į plėvelę ir užšaldykite. Jei nuspręsite iškepti picą iš karto, tada ant pado uždėkite šiek tiek padažo ir išlyginkite per visą paviršių. Tada uždėkite įdarą ir grąžinkite picą į orkaitę, kol iškeps.

Skanios picos pagrindas

REKLAMA

Jums reikės:

1 šaukštelio sausų mielių

REKLAMA

1,5 šaukšto miltų

miltai

REKLAMA

150 ml šilto vandens

vanduo

REKLAMA

0,5 šaukštelio cukraus

REKLAMA

0,5 šaukštelio druskos

REKLAMA

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

REKLAMA

Gaminimas:

Išmaišykite cukrų vandenyje, suberkite mieles ir 10 minučių padėkite į šiltą vietą. Į išsijotus miltus įpilkite druskos, aliejaus, paruoštų mielių.

REKLAMA

Minkykite tešlą, suformuokite rutulį, padėkite į dubenį, uždenkite plėvele ir padėkite į šiltą vietą 1 valandai (tešla turėtų 2 kartus padidėti). Tada vėl minkykite, padalinkite į 2 dalis ir iškočiokite apskritimus.

pica

REKLAMA

Lieka uždėti norimo įdaro ir galite kepti.

Skanaus!

pica

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].