Sotūs pusryčiai, kai nėra laiko: skrebučiai su varške

Įmantrūs ir neįtikėtinai skanūs žinomų virtuvės šefų patiekalai niekada nepakeis paprastų ir greitų pusryčių. Kiaušinienė, košė ir skrebučiai yra rytinė klasika, su kuria visada malonu pradėti dieną.

REKLAMA

Visi turi žinoti, kokie skanūs gali būti šviežiai kepti skrebučiai.

Jums reikės:

  • Batono 12 riekių
  • Varškės 250 g
  • Pieno 100 ml
  • Kiaušinių 2 vnt.
  • Grietinės 2 šaukštų
  • Česnako 2 skiltelių
  • Saulėgrąžų aliejaus 2 šaukštų
  • Kajeno pipirų 0,25 šaukštelio
  • Druskos pagal skonį

Gaminimas:

Varškę sutrinkite su smulkintu česnaku ir pipirais. Jei norite, įberkite žiupsnelį druskos ir viską išmaišykite.

REKLAMA

skrebučiai

Į varškę įpilkite grietinės (arba kelis šaukštus pieno ar kefyro) ir išmaišykite. Varškė turi lengvai teptis ant duonos.

REKLAMA

Varškės mišinį užtepkite ant 6 riekelių batono ir uždenkite likusiomis riekėmis. Gausis savotiški sumuštiniai, kuriuos pirmiausia reikia išmirkyti piene, paskui kiaušinio plakinyje.

REKLAMA

Kai tik apvoliosite būsimus skrebučius kiaušinio plakinyje, sudėkite juos į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apkeps.

Varškės skrebučius, kaip ir paprastus, galima ruošti saldžius arba sūrius. Saldžius skrebučius, jau iškepus, galima apibarstyti cukraus pudra ir papuošti uogomis ar uogiene. Kitas geras derinys: varškė ir žolelės. Toks įdaras tikrai neliks nepastebėtas!
Skanaus!
REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].