Nepaisant to, kad internete galite rasti bet ką, daugelis žmonių mieliau mėgsta savo receptus rašyti savo kulinarinėje užrašų knygelėje. Pyragėliai su varške yra vienas iš tokių receptų. Vieną kartą juos pabandę norėsite kepti dar ne vieną sykį. Ir jums tikrai pavyks juos pagaminti.
REKLAMA
Jums reikės:
- Cukrus – 190 g.
- 2 baltymai ir 1 trynys
- Grietinė – 180 g.
- Sviestas – 200 g.
- Miltai – 450 – 500 g.
- Kepimo milteliai – 1/2 šaukštelio
- druska.
Įdarui:
REKLAMA
- 1 trynys
- 1 pakelis varškės (200 g.)
- Cukrus (2 šaukštai).
Gaminimas:
Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi, 1/2 šaukštelio druskos, kepimo milteliais, 1 kiaušinio tryniu ir dviem baltymais, grietine. Viską gerai išmaišykite.
REKLAMA
Maišydamas viską su mikseriu mažu greičiu, pilkite miltus, kol tešla taps kieta. Ir tada minkykite rankomis.
REKLAMA
Iš tešlos susukite gyvatę, tada ją padalinkite į 18 dalių.
REKLAMA
Kiekvieną rutuliuką suspauskite, kad gautumėte paplotėlius su mažais įdubimais.
REKLAMA
Kalbant apie įdarą, tada viskas taip pat paprasta. Varškę sumaišykite su cukrumi ir tryniu.
REKLAMA
Ir tada padalinkite jį pyragėlių centre. Užsukite tešlos kraštus ir išdėliokite ant riebalais išteptos kepimo skardos.
REKLAMA
Kai visi pyragėliai su varške jau skardoje. Pašaukite juos orkaitę įkaitintą iki 160 laipsnių ir kepkite 35 minutes.
Pyragėliai su varške paruošti. Valgykite juos šiltus arba šaltus.
REKLAMA
Minkšti itališki obuolių sausainiai. Norėsite jų dar ir dar…
REKLAMA
Skanūs naminiai sausainiai, neseniai ištraukti iš orkaitės, yra bene geriausias jaukaus šeimos vakaro su arbata komponentas. Taip, ir atvykstantiems svečiams kur kas maloniau ragauti naminius desertus, nei matyti abejotinų parduotuvių saldainius prie stalo.
Todėl šiandien siūlome jums minkštų naminių sausainių su obuoliais receptą. Tokie sausainiai yra populiarūs italų virtuvėje, tačiau dėl neįtikėtino paprastumo desertą pamėgsite ir savo namuose.
REKLAMA
Jums reikės:
- 2 kiaušiniai
- 100 g cukraus
- 1 pakelis vanilinio cukraus
- 100 g sviesto
- 300–350 g kvietinių miltų
- 15 g kepimo miltelių
- 2 vidutiniai obuoliai
Gaminimas:
Į mažą indą įmuškite kiaušinius. Plakite juos mikseriu iki vientisos masės. Įpilkite vanilinio cukraus ir vėl išplakite. Į gautą mišinį įpilkite ištirpdytą sviestą. Dar kartą išmaišykite.
REKLAMA
Išsijokite pusę miltų, suberkite kepimo miltelius. Maišykite. Išsijokite likusius miltus ir suberkite. Obuolius nulupkite. Supjaustykite pailgomis skiltelėmis. Į tešlą suberkite obuolius ir vėl išmaišykite.
Tešlos gabaliukus su obuoliais šaukštu paskirstykite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 30–35 minutes!
Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti
Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti
Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra
Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu
[email protected].