Gardus desertas iš obuolių ir paprastos tešlos, kuris puikiai tiks prie pusryčių kavos.

REKLAMA

Šį receptą jums radome „YouTube“ kanale.

REKLAMA

Jums riekės:

  • 6 didelių obuolių
  • 5 valgomųjų šaukštų cukraus
  • 1 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus
  • 50 g graikinių riešutų
  • 1 šaukštelio cinamono

Tešlai:

REKLAMA
  • 3 kiaušinių
  • 70-100 g cukraus (pagal skonį)
  • 150 g paprastų miltų
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • 80 ml pieno

Apibarstymui:

  • Žiupsnelio cukraus pudros

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Nuplaukite, išimkite sėklytes ir sutarkuokite obuolius.

REKLAMA

Pagardinkite cukrumi ir sudėkite obuolių mišinį į keptuvę.

Taip kepkite 2-3 minutes.

REKLAMA

Tada suberkite smulkintus riešutus, cinamoną, gerai išmaišykite ir palikite atvėsti.

REKLAMA

Dabar paruoškite tešlą.

REKLAMA

Kiaušinius su cukrumi išplakite iki putų.

REKLAMA

Įpilkite pieno.

Galiausiai įsijokite miltus kartu su kepimo milteliais.

REKLAMA

Išplakite iki vientisos tešlos be gumuliukų.

REKLAMA

Atvėsusią obuolių masę paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.

REKLAMA

Supilkite tešlą ant obuolių ir paskleiskite po visą paviršių.

Kepkite apie 12 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

REKLAMA

Apverskite naudodami antrą kepimo popieriaus lapą ir kepimo skardą.

REKLAMA

Suvyniokite į kepimo popierių ir palikite atvėsti.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].