Nesvarbu, ar jį ruošite tiesiog šeimai, ar kieno nors gimtadieniui, sėkmė bus garantuota!

REKLAMA

Gimtadienio pyragas, kuriam nereikia kepimo formos ar orkaitės. Šis fantastiškas pyragas pagal „YouTube“ kanalo receptą yra paruošiamas tiesiog puode! Jo skonis puikus , be to, jis gražiai atrodo, todėl tikrai verta išbandyti!

REKLAMA

Jums reikės:

Kremui:

REKLAMA
  • 2 stiklinių pieno
  • 2 kiaušinių trynių
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 2 šaukštų (su kaupu) kukurūzų krakmolo
  • 1 šaukšto sviesto
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 stiklinės grietinėlės
  • 80 g šokolado
  • 2 pakelių kakavinių sausainių
  • 2 pakuočių paprastų sausainių
  • 2 pakelių plaktos grietinėlės
  • 1 stiklinės šalto pieno

Šokoladiniam glajui:

  • 1/2 puodelio grietinėlės
  • 80 g šokolado
  • 1 šaukštelio kakavos

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Į puodą supilkite 2 stiklines pieno, įdėkite 2 atskirtus  kiaušinių trynius, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, krakmolą, sumaišykite viską su šluotele ir virkite ant viryklės, kad palengva užvirtų. Turite gauti kreminės konsistencijos masę.

Tada įmaišykite minkštą sviestą ir sulaužytą šokoladą, intensyviai maišykite, kad būtų gauta vienoda masė.

REKLAMA

Galiausiai išplakite plakamą grietinėlę.

REKLAMA

Didesnį puodą išklokite maistine plėvele.

Pasiruoškite paprastus ir kakavinius sausainius, ir kiekvieną sausainį patepkite kremu.

REKLAMA

Sudėkite juos vienas šalia kito ir pradėkite sluoksniuoti tortą.

REKLAMA

Vienas po kito sudėliokite kremu padengtus kakavinius ir paprastus sausainius į puodą, išklotą maistine plėvele.

Juos dėkite per visą perimetrą statmenai ir, kai pabaigsite visą ratą, vidų visada ištepkite kremo sluoksniu.

REKLAMA

Prilaikykite ir taip sudėliokite visus sausainius, kol visiškai pasieksite centrą.

REKLAMA

Ant sausainių užtepkite likusį kremą, uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve mažiausiai 3 valandas.

REKLAMA

Į dubenį supilkite plaktą grietinėlę, įpilkite pieno, išplakite ir 10 minučių palaikykite šaldytuve. Tuo tarpu puode įkaitinkite indą su grietinėle, suberkite sulaužytą šokoladą ir išmaišykite. Turite gauti vienalytį glajų.

REKLAMA

Norėdami gauti tamsesnę jo spalvą, galite įdėti šaukštą kakavos.

Išimkite biskvitinį pyragą iš šaldytuvo, išpakuokite ir atsargiai apverskite ant padėklo.

REKLAMA

Nuimkite maistinę plėvelę, visą pyragą aptepkite plakta grietinėle ir galiausiai užpilkite šokolado glajumi. Viršų papuoškite pagal savo vaizduotę, palikite apie 1 valandą šaldytuve atvėsti, supjaustykite ir patiekite.

REKLAMA

Gero apetito!

REKLAMA

Vaizdo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].