Išbandykite šį receptą iš „YouTube“ kanalo ir pasigaminkite skanų sviestą tiesiog namuose. Procedūra yra labai paprasta ir sviestas bus pigesnis nei iš parduotuvės!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 2 l grietinėlės (30 %)
  • Elektrinio maišytuvo

Pasirinktinai:

  • Žiupsnelio druskos

Gaminimo eiga:

REKLAMA
  1. Supilkite grietinėlę į didelį dubenį.
  2. Pradėkite plakti maišytuvu.
  3. Iš pat pradžių plakite nedideliu greičiu.
  4. Kai mišinys pradės keisti struktūrą – pagreitinkite plakimą.
  5. Sutirštėjusią grietinėlę nuo puodo šonų nuimkite ir įdėkite į indo vidurį.
  6. Baigiant plakti sviesto masė turi atsiskirti nuo skysčio.
  7. Per sietelį skystį perkoškite į paruoštą dubenį.
  8. Tada sviesto masę su sieteliu pamerkite į dubenį su šaltu vandeniu.
  9. Gerai išplaukite.
  10. Rankomis gerai išspauskite likusį skystį.
  11. Iš sviesto suformuokite norimą formą.
  12. Padėkite jį ant maistinės plėvelės ir suvyniokite.
  13. Padėkite į šaldytuvą vienai valandai.
  14. Kai sviestas sustings, gardų naminį sviestą galėsite naudoti.
  15. Iš dviejų litrų grietinėlės turėtumėte paruošti maždaug 770 g sviesto.
  16. Gero apetito!
  17. Be sviesto, taip pat galite pasigaminti skanaus naminio sūrio.

Puikus naminio sūrio receptas, kuriam tereikia 2 ingredientų!

REKLAMA

Viskas, ko reikės, rasite namuose.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 2 litrų didesnio riebumo pieno
  • 60 ml acto
  • Šiek tiek citrinos sulčių (nebūtina, sūrį galima gaminti ir be jų)
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Jei mėgstate sūresnį sūrį, įberkite daugiau druskos, o jei nesate tikri kiek jos reikia, jos galite įberti vėliau.

Gaminimo eiga:

REKLAMA
  1. Į puodą supilkite pieną.
  2. Nenaudokite ilgai galiojančio pieno, geriausia naudokite kuo šviežesnį pieną.
  3. Įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
  4. Nuolat maišydami kaitinkite pieną.
  5. Tačiau pienas neturi užvirti, kai pasirodo burbuliukų, išjunkite liepsną.
  6. Įpilkite acto ir, jei norite, lašelį citrinos sulčių ir išmaišykite – pamatysite, kaip susidarys išrūgos.
  7. Dabar pasiruoškite sietelį ir išklokite jį sūrmaišiu.
  8. Supilkite puodo turinį ir išspauskite kuo daugiau skysčio, sandariai užriškite sūrmaišį ir taip pat šaukštu išspauskite skystį.

Gerai paslėkite ir bent 1 valandą palaikykite šaldytuve. Tada galėsite paragauti.

Linkime gero skonio!

REKLAMA

Instrukcijas vaizdo įraše rasite čia:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].