Naminė pica. Picos padas, kurio skonis primins Italiją

Ar mėgstate picą? Daugeliui pica yra mėgstamiausias patiekalas! Todėl šis receptas jau seniai – vienas mėgstamiausių mūsų šeimoje. Juo pasidalijo draugas, gyvenantis Neapolyje. Be to, tai ne pačios picos receptas, o tik picos pado.

REKLAMA

Ar žinojote, kad tobulos picos paslaptis slypi ne tik įdare, bet ir sėkmingoje tešloje? Tešlos pagrindas šiame recepte yra plonas ir labai minkštas, o pats paruošimas neužima daug laiko, ir nereikalauja daug pastangų ar ypatingų kulinarinių įgūdžių.

pica

REKLAMA

KAIP PASIGAMINTI PICOS TEŠLĄ?

Šiandien pasakysime, kaip namuose pasigaminti ploną, skanų ir minkštą picos padą. Dabar mano naminė pica yra ne ką prastesnė už tą, kurią ragavome Italijoje!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 400 g kvietinių miltų
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 8 g sausų mielių
  • 1 valgomojo šaukšto cukraus
  • 2,5 šaukštų alyvuogių aliejus
  • 220 ml vandens
  • šiek tiek miltų ir sviesto darbui su tešla

pica

Gaminimas:

Miltus sumaišykite su druska, tada persijokite ant stalo ar dubenyje. Miltų krūvelės centre padarykite nedidelę įdubą.

REKLAMA

Patogiame inde mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje, supilkite į miltų šulinėlį.

REKLAMA

pica

Pradedant nuo centro, tešlą minkykite rankomis ar šakute, palaipsniui įmaišydami miltus iš kraštų. Proceso eigoje dalimis įpilkite du šaukštus alyvuogių aliejaus.

REKLAMA

5 minutes minkykite tešlą rankomis, kad ji taptų lygi ir elastinga.

REKLAMA

pica

Tešlą susukite į rutulį.

REKLAMA

Dubenėlio šonus ir dugną patepkite alyvuogių aliejumi, tada įdėkite tešlą ir uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ar maistine plėvele.

REKLAMA

Palikite tešlą kambario temperatūroje pusvalandžiui pakilti. Tešlos tūris turėtų padidėti maždaug du kartus.

pica

REKLAMA

Tešlą padalinkite į 2 lygias dalis, kiekvieną iškočiokite iki norimo dydžio apskritimo, ant viršaus uždėkite norimų ingredientų.

REKLAMA

Pasirinkite savo mėgstamus produktus. Pomidorų padažu arba majonezu sutepkite padą. Supjaustykite pasirinktą mėsą labai plonais griežinėliais arba kubeliais.

Sūrį sutarkuokite. Pasirinkite mėgstamus prieskonius, šviežius žalumynus: krapus, petražoles ar baziliką.

REKLAMA

pica

Šis receptas tikrai padės jums tuo metu, kai norėsite pasimėgauti karšta pica, tačiau eiti į piceriją ar prekybos centrą tingėsite. Laikydamiesi nurodytų produktų proporcijų, gausite minkštą, ploną ir elastingą tešlą.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].