Penktadienis, 1 lapkričio, 2024

Naujausi

Naminė pica. Picos padas, kurio skonis primins Italiją

Ar mėgstate picą? Daugeliui pica yra mėgstamiausias patiekalas! Todėl šis receptas jau seniai – vienas mėgstamiausių mūsų šeimoje. Juo pasidalijo draugas, gyvenantis Neapolyje. Be to, tai ne pačios picos receptas, o tik picos pado.

Ar žinojote, kad tobulos picos paslaptis slypi ne tik įdare, bet ir sėkmingoje tešloje? Tešlos pagrindas šiame recepte yra plonas ir labai minkštas, o pats paruošimas neužima daug laiko, ir nereikalauja daug pastangų ar ypatingų kulinarinių įgūdžių.

pica

KAIP PASIGAMINTI PICOS TEŠLĄ?

Šiandien pasakysime, kaip namuose pasigaminti ploną, skanų ir minkštą picos padą. Dabar mano naminė pica yra ne ką prastesnė už tą, kurią ragavome Italijoje!

Jums reikės:

  • 400 g kvietinių miltų
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 8 g sausų mielių
  • 1 valgomojo šaukšto cukraus
  • 2,5 šaukštų alyvuogių aliejus
  • 220 ml vandens
  • šiek tiek miltų ir sviesto darbui su tešla

pica

Gaminimas:

Miltus sumaišykite su druska, tada persijokite ant stalo ar dubenyje. Miltų krūvelės centre padarykite nedidelę įdubą.

Patogiame inde mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje, supilkite į miltų šulinėlį.

pica

Pradedant nuo centro, tešlą minkykite rankomis ar šakute, palaipsniui įmaišydami miltus iš kraštų. Proceso eigoje dalimis įpilkite du šaukštus alyvuogių aliejaus.

5 minutes minkykite tešlą rankomis, kad ji taptų lygi ir elastinga.

pica

Tešlą susukite į rutulį.

Dubenėlio šonus ir dugną patepkite alyvuogių aliejumi, tada įdėkite tešlą ir uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ar maistine plėvele.

Palikite tešlą kambario temperatūroje pusvalandžiui pakilti. Tešlos tūris turėtų padidėti maždaug du kartus.

pica

Tešlą padalinkite į 2 lygias dalis, kiekvieną iškočiokite iki norimo dydžio apskritimo, ant viršaus uždėkite norimų ingredientų.

Pasirinkite savo mėgstamus produktus. Pomidorų padažu arba majonezu sutepkite padą. Supjaustykite pasirinktą mėsą labai plonais griežinėliais arba kubeliais.

Sūrį sutarkuokite. Pasirinkite mėgstamus prieskonius, šviežius žalumynus: krapus, petražoles ar baziliką.

pica

Šis receptas tikrai padės jums tuo metu, kai norėsite pasimėgauti karšta pica, tačiau eiti į piceriją ar prekybos centrą tingėsite. Laikydamiesi nurodytų produktų proporcijų, gausite minkštą, ploną ir elastingą tešlą.

Įdomūs video