Antradienis, 22 spalio, 2024

Naujausi

Pigi morkų užtepėlė: turbūt dar niekada nevalgėte tokio skanaus užkandžio!

Rekomenduojame išbandyti šį paprastą ir nebrangų morkų užtepėlės receptą, kuris puikiai tiks rudens vakarienėms ar užkandžiams. Ruduo – tai laikas, kai mūsų organizmui ypač reikia vitaminų ir maistinių medžiagų. Morkos yra puikus vitamino A, C, K ir kalio šaltinis, todėl pigi morkų užtepėlė ne tik skani, bet ir naudinga jūsų sveikatai. Jums siūlome net du skirtingus receptus – atraskite ir pasirinkite savo mėgstamiausią variantą! Pasigaminkite lengvai ir mėgaukitės natūraliu rudens skoniu!

Jums reikės:
  • bagetės
  • 1 morkos
  • 1-2 skiltelių česnako
  • krapų
  • petražolių
  • 1 kiaušinio
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • 1-2 šaukštų grietinės

Gaminimo eiga:

Iš pradžių bagetę supjaustykite riekelėmis.

Apkepkite bagetę sausoje keptuvėje iš abiejų pusių.

Smulkiai sutarkuokite morkas ir sudėkite į dubenį.

Tada sudėkite smulkintą česnaką.

Taip pat įberkite smulkintų krapų ir petražolių.

Kiaušinį išvirkite vandenyje.

 

Išvirtą kiaušinį nulupkite ir smulkiai sutarkuokite.

Įdėkite į dubenį.

Tuomet įberkite druskos, juodųjų pipirų, grietinės ir viską gerai išmaišykite.

 

Šaukštu tolygiai užtepkite užtepėlę ant supjaustytos bagetės.

Ir galėsite patiekti ant stalo.

Antrasis receptas: morkų užtepėlė su baltuoju jogurtu

Jums reikės:

  • 100 g smulkiai sutarkuotų morkų
  • 125 g varškės
  • 50 g tarkuoto mocarela sūrio
  • 1 valgomojo šaukšto balto jogurto
  • Kelių lašų alyvuogių aliejaus
  • 0,5 arbatinio šaukštelio citrinos sulčių
  • juodųjų pipirų
  • druskos

Gaminimo eiga:

Morkas sumaišykite su varške.

Įmaišyti taip pat tarkuotą mocarelos sūrį.

Įdėkite jogurto ir pagardinkite alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis.

Galiausiai pagardinkite pipirais ir druska.

Patiekite apibarstę laiškiniais česnakais (nebūtina).

Mėgaukitės maloniu skoniu!

Instrukcijas vaizdo įraše rasite čia:

Įdomūs video