Mocarelos sūris yra nepaprastas ir visų mėgstamas. Jis gali būti valgomas kaip atskiras patiekalas ar dedamas į salotas, makaronus.

REKLAMA

Naminė mocarela yra ypač gardi, todėl pasidalinsime receptu, kaip galite ją pasigaminti patys.

REKLAMA

Sudėtis:

REKLAMA

1 litras pieno

REKLAMA

125 g natūralaus jogurto

REKLAMA

1,5 arb. šaukštelio druskos (galite dėti daugiau, jeigu jums patinka sūresnis maistas)

REKLAMA

1 valgomasis šaukštas acto

REKLAMA

Gaminimas:

REKLAMA

Suberkite druską į šildomą pieną. Kai pienas bus sušilęs iki maždaug 32 laipsnių, išjunkite ugnį.

REKLAMA

Tuomet supilkite jogurtą ir actą, viską gerai išmaišykite ir palikite masę susigulėti.

REKLAMA

Pasiruoškite marlę, į kurią dėsite sūrį. Sulenkite marlės audinį keliais sluoksniais (maždaug keturiais) ir į ją pilkite sūrio masę. Pildami stenkite išrūgas palikti puode.

REKLAMA

Marlėje formuokite sūrį. Kol formuosite, išspauskite likusias išrūgas. Tuomet padėkite sūrį į puodą, kol jis atvės.

REKLAMA

Visiškai atvėsusį padėkite į šaldytuvą, geriausia jį laikyti plastikiniame inde.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].