Mėsos vyniotinis. Neįprastas, orkaitėje keptas patiekalas

Šis mėsos vyniotinis, tarsi įprasti kotletai su garnyru. Tik viskas patiekta neįprastai, todėl galite jį patiekti, net atvykstantiems svečiams.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 600 g mėsos
  • 2 riekelės baltos duonos
  • 1 svogūnas
  • 1 kiaušinis
  • 300 g sausų makaronų
  • 3–4 šaukštai tarkuoto sūrio
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • pieno, skirto duonai mirkyti

Gaminimas:

REKLAMA

Išmirkykite duoną piene, paskui gerai nusausinkite. Tada sumalkite mėsą, svogūną ir duoną mėsmalėje. Iš esmės mėsą reikia ruošti taip, kaip ir kotletus. Į tą pačią masę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Kai mėsa paruošta, išvirkite makaronus. Norint gauti gražų ir originalų mėsos ritinį, Pasirinkite vamzdelio formos makaronus. Tuomet supjaustytas ritinys atrodo labai gražus.

REKLAMA

Dabar ruošiame patį ritinį. Paskleiskite didesniąją dalį maltą mėsos ant maistinės plėvelės ir ant viršaus išdėliokite makaronus ir viską pabarstykite kietuoju sūriu, tada į vidurį sudėkite likusią mėsą ir viską susukite į ritinį.

Perkelkite jį ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Galite sutepti ritinį grietine ar majonezu, o dar geriau tiesiog pabarstykite kietuoju sūriu. Tada mėsos vyniotinis turi kepti orkaitėje įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros, apie 30–45 minutes.

REKLAMA

Mėsos vyniotinis gali būti patiektas tiek šiltas, tiek šaltas. Pyragas ne tik atrodo gražiai ir žavi visus savo nepaprastu aromatu, bet ir yra velniškai skanus. Būtinai pabandykite jį pagaminti, šeima bus patenkinta!

Mėsos vyniotinis

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].