Pavargote nuo to, kad vištienos filė visada būna šiek tiek sausa? Yra išeitis! Gaminkite pagal šį receptą ir mėgaukitės sultinga mėsa. Keptos bulvės su vištienos suktinukais – patiekalas, kurį valgydami pamėgsite vištienos filė. Juk taip iškepta vištiena yra nepaprastai sultinga ir švelni.

REKLAMA

Kad suktinukai išeitų neprilygstami, negailėkite jiems prieskonių. Mėsą įtrinkite paprika, druska, maltais juodaisiais pipirais ir mėgstamomis žolelėmis. Dėl to gausis aštri vištiena, kurios aromatas greitai visus privilios prie stalo!

Kaip gaminti bulves su vištienos suktinukais

Šiam patiekalui galite naudoti ne pirktinį, o naminį majonezą. 100 ml augalinio aliejaus sumaišykite su 1 valg. š. acto. Įmuškite kiaušinį ir įdėkite 1 šaukštelį garstyčių. Spaustuku suspauskite 3 česnakų skilteles. Pridėkite juos prie likusių ingredientų. Viską sutrinkite elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės. Majonezas yra paruoštas!

REKLAMA

Ingredientai

  • 3 vnt. vištienos filė
  • 5 bulvės
  • 1,5 a. š. paprikos miltelių
  • druska – pagal skonį
  • majonezas – pagal skonį
  • 1 a. š. juodųjų pipirų
  • Provanso žolelės – pagal skonį
  • 30 ml aliejaus
  • 1 skiltelė česnako
  • petražolės – pagal skonį
  • 200 g sūrio
Gaminimo eiga

1. Nuskuskite bulves. Supjaustykite jas griežinėliais. Įpilkite 1 šaukštelį maltos paprikos, druskos ir 0,5 a. š. juodųjų pipirų. Supilkite saulėgrąžų aliejų. Gerai išmaišykite.

REKLAMA

2. Vištienos filė perpjaukite į dvi dalis. Mėsą išdėliokite ant pjaustymo lentos ir uždenkite maistine plėvele. Filė gabaliukus iš abiejų pusių išmuškite kulinariniu plaktuku.

3. Sumaišykite 0,5 šaukštelio paprikos ir tiek pat juodųjų pipirų. Įpilkite druskos ir Provanso žolelių. Gerai išmaišykite. Ištrinkite mišiniu abi mėsos puses.

REKLAMA

4. Nuplaukite petražoles. Smulkiai supjaustykite. 120 g kietojo sūrio sutarkuokite smulkia tarka. Sumaišykite jį su žolelėmis. Suberkite su spaustuku susmulkintą česnaką. Kruopščiai išmaišykite.

REKLAMA

5. Vištienos filė sutepkite majonezu. Ant krašto uždėkite sūrio su žolelėmis. Viską susukite.

REKLAMA

6. Sudėkite bulves į kepimo indą. Ant viršaus uždėkite mėsos gabaliukus. Sutepkite juos majonezu. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros 40 minučių.

7. Likusį kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Pabarstykite jį ant patiekalo viršaus. Įdėkite dar 5 minutėms į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitusią orkaitę.

REKLAMA

Prabangus patiekalas paruoštas! Patiekite porcijomis lėkštėse arba tiesiog dėkite visą kepimo indą ant stalo ir pakvieskite svečius dalytis! Patiko vakarienės idėja? Pasidalykite ja su draugais.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].