Kodėl kepant kepenėles reikia reikia įdėti krakmolo?

Šiandien noriu pasidalinti nedideliu triuku su tais, kurie mėgsta keptas kepenėles. Pagrindinė užduotis, ruošiant tokį patiekalą, yra atsikratyti kvapo, suteikti gražią, apetitą keliančią išvaizdą. Norimą rezultatą galima pasiekti marinuojant kepenėles krakmolu.

REKLAMA

Šiuo būdu kepu jautienos, kiaulienos ar ėrienos kepenėles. Visada gaunasi gražūs ir minkšti gabalėliai. Ir todėl norisi gaminti patiekalą vėl ir vėl. Tik vienas ingredientas dramatiškai pakeis jūsų mėgstamo produkto skonį. Receptas mane iškart suintrigavo.

Jums reikės:

  • Jautienos kepenėlių 500 g
  • Kiaušinio 1 vnt.
  • Krakmolo 1 valgomojo šaukšto
  • Svogūnų 2 vnt.
  • Druskos pagal skonį
  • Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
  • Saulėgrąžų aliejaus 20 ml

Gaminimas:

Nuplaukite kepenėles, supjaustykite vidutiniais gabalėliais. Pagardinkite druska ir pipirais.

REKLAMA

kepenėles

Kiaušinį išplakite su krakmolu, užpilkite kepenėles ir gerai išmaišykite. Palikite 40-60 minučių pastovėti.

REKLAMA

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, po 2 minutes pakepkite kiekvieną gabalėlį iš abiejų pusių.

REKLAMA

kepenėles

Atskirai pakepinkite svogūną, supjaustytą pusžiedžiais, kol pasidarys skaidrus. Sumaišykite svogūną ir kepenis, troškinkite ant vidutinės ugnies 10-15 minučių.

REKLAMA

Skanūs blizgantys gabalėliai tiks su bulvių koše, virtais grikiais ar ryžiais. Esu tikra, kad dabar kepsite kepenėles šiuo vieninteliu būdu!
REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu info@zinoti.lt.