Taigi, koks tai slaptas ingredientas?
Tai – majonezas, naudojamas daugelyje receptų, tačiau mažai kas jo deda į blynus.
Jei į bulvinių blynų tešlą įdėsite majonezo, kepami blynai neprisigers tiek daug riebalų.
Be to, blynai bus kur kas traškesni.
Kaip paruošti tobulai traškius bulvinius blynus?
Jums reikės:
- 1 kg bulvių
- 1 vidutinio dydžio svogūno
- 3 v. š. kvietinių miltų
- 2 v. š. bulvių miltų (bulvių krakmolo)
- 1 kiaušinio
- 1 v. š. majonezo
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- mairūno
- česnako
- aliejaus (kepimui)
- grietinės (18% riebumo)
- krapų (patiekimui)
Kaip gaminti?
- Bulves nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia tarka arba virtuviniu kombainu.
- Palikite 10 minučių pastovėti.
- Praėjus šiam laikui, nusausinkite skysčio perteklių.
- Svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
- Įdėkite į dubenį su bulvėmis.
- Miltus persijokite per sietelį.
- Įmuškite kiaušinį, pagardinkite prieskoniais ir įdėkite šaukštą majonezo.
- Viską gerai išmaišykite, kol ingredientai susimaišys.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų.
- Šaukštu formuokite blynus.
- Kepkite, kol abi blyno pusės paruduos.
- Paruoštus blynus dėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu.
- Patiekite su grietine ir smulkintais krapais.
Skanaus!