Ketvirtadienis, 5 gruodžio, 2024

Naujausi

Mažai kas žino, kad į bulvinius blynus būtina dėti šio ingrediento: blynai bus traškūs ir neišmirkę aliejuje!

Ar galėtų kas nors atsispirti auksiniams, traškiems bulviniams blynams? Tačiau ar kada susimąstėte, kodėl kartais jie iškepa šiek tiek per minkšti arba per daug sugeria aliejų? Mažas triukas gali pakeisti viską!

Pridėjus vieną slaptą ingredientą, jūsų bulviniai blynai taps ne tik neįtikėtinai traškūs išorėje, bet ir išliks lengvi bei neišmirkę aliejuje. Sužinokite, koks stebuklingas priedas pavers jūsų tradicinius blynus ypatingais! Vos vienas valgomasis šaukštas šio ingrediento gali padaryti tikrus stebuklus.

Taigi, koks tai slaptas ingredientas?

Tai – majonezas, naudojamas daugelyje receptų, tačiau mažai kas jo deda į blynus.

Jei į bulvinių blynų tešlą įdėsite majonezo, kepami blynai neprisigers tiek daug riebalų.

Be to, blynai bus kur kas traškesni.

Kaip paruošti tobulai traškius bulvinius blynus?

Jums reikės:

  • 1 kg bulvių
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 3 v. š. kvietinių miltų
  • 2 v. š. bulvių miltų (bulvių krakmolo)
  • 1 kiaušinio
  • 1 v. š. majonezo
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • mairūno
  • česnako
  • aliejaus (kepimui)
  • grietinės (18% riebumo)
  • krapų (patiekimui)

Kaip gaminti?

  1. Bulves nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia tarka arba virtuviniu kombainu.
  2. Palikite 10 minučių pastovėti.
  3. Praėjus šiam laikui, nusausinkite skysčio perteklių.
  4. Svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
  5. Įdėkite į dubenį su bulvėmis.
  6. Miltus persijokite per sietelį.
  7. Įmuškite kiaušinį, pagardinkite prieskoniais ir įdėkite šaukštą majonezo.
  8. Viską gerai išmaišykite, kol ingredientai susimaišys.
  9. Keptuvėje įkaitiname aliejų.
  10. Šaukštu formuokite blynus.
  11. Kepkite, kol abi blyno pusės paruduos.
  12. Paruoštus blynus dėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu.
  13. Patiekite su grietine ir smulkintais krapais.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šviežius burokėlius ruošiu tik taip: juos noriai valgo net ir tie žmonės, kurie nemėgsta šios daržovės!

Burokėliai – tikra gamtos dovana, pilna naudingų maistinių medžiagų, vitaminų ir antioksidantų. Tai viena iš tų daržovių, kuri ne tik maitina jūsų kūną, bet...

Mandarinai: kiek galima suvalgyti, kad nepakenktumėte organizmui?

Šaltuoju metų laikotarpiu mandarinai užima ypatingą vietą mūsų mityboje – jie ne tik puikiai papildo kasdienį vitaminų racioną, bet ir suteikia šventinę nuotaiką. Dėl...
---