Mano šeimos nariai nelabai mėgsta konservuotų vaisių ir daržovių. Vyras gali retkarčiais suvalgyti raugintą agurką, o vaikai kartą per metus paprašo kompoto. Vis dėlto, konservuotas daržoves ruošiu kasmet, ir tą darau dėl savęs. Turiu išsisaugojusi daugybę įvairių konservuotų daržovių receptų, tačiau ne visus juos noriu išbandyti dar ir dar kartą. Turiu vieną mėgstamiausią konservuotų pomidorų receptą, kuris tikrai vertas dėmesio: juo noriu pasidalinti ir su jumis.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 4 kg pomidorų
  • 1 kg svogūnų
  • 3 l vandens
  • 3 valg. š. druskos
  • 4,5 arb. š. cukraus
  • 150 ml vyno acto

Kaip gaminti?

REKLAMA

Kruopščiai nuplaukite vidutinio dydžio pomidorus. Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonais pusžiedžiais. Įdėkite svogūnus į kiaurasamtį, užpilkite verdančiu vandeniu (tai pašalins kartumą).

REKLAMA

Pomidorus supjaustykite griežinėliais, pašalinkite kotelius.

Sterilizuokite stiklainius ir jų dangtelius.

REKLAMA

Į stiklainį įberkite saujelę svogūnų. Sudėkite pomidorus, o ant viršaus užberkite svogūnų.

REKLAMA

Užvirinkite vandenį, įberkite druskos ir cukraus, įpilkite vyno acto. 1 l vandens turi tekti 1 valg. š. druskos, 1,5 arb. š. cukraus ir 50 ml acto.

REKLAMA

Kai cukrus ir druska ištirps, sūrymas bus paruoštas. Supilkite ant pomidorų, užsukite dangtelius ir leiskite atvėsti kambario temperatūroje.

REKLAMA

Taip paruoštus pomidorus laikau rūsyje, tačiau vieną ar du stiklainius visada pastatau į šaldytuvą.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].