Į maltinukų vidų įdedu mocarelos gabaliukus ir kepu juos su daržovėmis ir sūriu. Gaunasi labai švelnūs, labai skanūs maltinukai su staigmena viduje. Labai skanūs ir aromatingi!

REKLAMA

Ingredientai:

500 g maltos mėsos (imkite kiaulieną ir jautieną santykiu 50/50)
100–150 g mocarelos
2–3 paprikos
1 vidutinio dydžio kiaušinis
1 puodelis trintų pomidorų
2–3 valgomieji šaukštai manų kruopų. Vietoj manų kruopų galite paimti tarkuotus džiūvėsėlius
50 g tarkuoto sūrio
1 vidutinio dydžio svogūnas
1–2 česnako skiltelės
druska, cukrus, pipirai

Mėsos maltinukų su sūrio įdaru paruošimas

REKLAMA
  1. Į dubenį sudedame faršą, įmušame kiaušinį, suberiame manų kruopas, druską, galima įberti šiek tiek juodųjų maltų pipirų, raudonos maltos aitriosios paprikos, viską išminkyti, kad gautumėte vienalytę masę. Jei jaučiate, kad masė tiršta, galite įpilti šiek tiek šalto vandens. Maždaug 2–3 šaukštus. Ir viską gerai išmaišykite.
  2. Į faršą dedame apie pusę viso tarkuoto sūrio, galima dėti mėgstamų prieskonių.
  3. Maltą mėsą dar kartą gerai išminkykite. Drėgnomis rankomis formuokite maltinukus – kiekvienam imame apie šaukštą faršo ir suformuojame.
  4. Mocarelą supjaustykite kubeliais, įspauskite į maltinuką ir susukite.
  5. Kepimo skardą lengvai patepkite augaliniu aliejumi ir joje  išdėliokite paruoštus maltinukus.
  6. Kepimo skardą dedame į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę, kepame maždaug 10–15 minučių, kol ant viršaus susidarys lengva plutelė.
  7. Tuo tarpu paruoškite „pagalvę“ iš daržovių. Išdarinėkite papriką ir supjaustykite juostelėmis. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Smulkiai supjaustykite česnaką. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus, paskleiskite susmulkintą svogūną ir pakepinkite 1–2 minutes, kol taps gelsvas. Sudėkite papriką ir pakepinkite dar 3–4 minutes.
  8. Sudėkite trintus pomidorus, pagardinkite druska. Aš dažniausiai dedu ir cukraus. Dedu apie pusę šaukšto, kad daržovės būtų malonaus saldžiarūgščio skonio. Dedame truputį maltų juodųjų pipirų, šiek tiek raudonos maltos aitriosios paprikos ir troškiname daržoves dar 5–7 minutes, kol paprika suminkštės. Pačioje pabaigoje suberkite susmulkintą česnaką.
  9. Išimame iš orkaitės maltinukus. Išdėliojame paruoštas daržoves ir išmaišome. Tvarkingai sudėkite maltinukus ir ant viršaus uždėkite likusias daržoves. Įpilkite maždaug 2–3 šaukštus verdančio vandens.
  10. Daug vandens nereikia, užtenka šiek tiek, kad dugnas būtų vos vos padengtas, kad maltinukai neišdžiūtų. Ant viršaus užbarstykite likusį tarkuotą sūrį. Jei liko mocarelos, ją galima išdėlioti ir ant viršaus.
  11. Ir pašaukite kepimo skardą dar 20–30 minučių į orkaitę, kol maltinukai visiškai iškeps. Ir mūsų patiekalas bus paruoštas.
  12. Patiekite tokius maltinukus kaip atskirą patiekalą, arba galite patiekti kartu su bet kokiu garnyru.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].