Gardžios sriubos, kuriose gausu vitaminų. Stiprinkite imunitetą!

Pavasaris atneša saulėtas dienas, gerą nuotaiką, pirmuosius žalumynus, kurie gali būti pavasariškos sriubos pagrindas. Jos prisotina mus vitaminais, švelniai rūpinasi skrandžiu ir džiugina nepalyginamu žalumos aromatu.

Paruošėme jums vitaminų kupinus sriubos receptus, kurie padės mūsų skaitytojams pereiti prie lengvesnio ir sveikesnio maisto, sustiprinti susilpnėjusį imunitetą ir atsikratyti žiemą priaugtų kilogramų.

SKANIOS DIETINĖS SRIUBOS

sriubos

Pagrindinė pavasario nelaimė yra vitaminų trūkumas. Todėl tikros pavasario sriubos turėtų mus prisotinti naudingomis medžiagomis, suteikti visapusišką imuninės sistemos paramą, tačiau tuo pačiu metu būti ne tokios kaloringos ir sunkios kaip žieminės.

Norėdami susidoroti su šia užduotimi turite rinktis šviežias žoleles ir sezoninius šakniavaisius. Dilgėlės, soros, kvapieji laukiniai česnakai, salierų šaknys, pastarnokai, topinambai- tai tikras vitaminų lobynas, kurio turtais yra nuodėmė nepasinaudoti ruošiant sriubas.

LAUKINIŲ ČESNAKŲ SRIUBA

Laukinė česnakų sriuba yra labai maistinga, jai nereikia specialių produktų, o laukiniai česnakai suteikia neįprastą pikantišką skonį.

Jums reikės:

  • 250 g bulvių
  • 100 g morkų
  • 100 g laukinių česnakų
  • 1/2 šaukšto perlinių kruopų
  • 3 kiaušiniai
  • 2 l sultinio
  • 200 g mėsos
  • druska pagal skonį

Gaminimas:

Per naktį pamirkykite kruopas. Išvirkite ir nusausinkite.  Bulves ir morkas nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Supilkite sultinį ir virkite apie 30 minučių (kol daržovės bus paruoštos). Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite česnakus. Į beveik paruoštas daržoves įpilkite virtų kruopų, laukinių česnakų ir mėsos. Sriubą pagardinkite prieskoniai, druska ir virkite, kol išvirs. Patiekite kartu su kietai virtais kiaušiniais!

SALIERŲ SRIUBOS RECEPTAS NORINTIEMS NUMESTI SVORIO

sriubos

Salierų sriubos dietos esmė, kiekvieną savaitę suvalgyti 1,5 litro šios sriubos. Meniu taip pat gali būti papildomų produktų.

Jums reikės:

  • 400 g salierų
  • 500 g baltųjų kopūstų
  • 3 pomidorai
  • 5 svogūnai
  • 1 paprika
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • žalumynų pagal skonį

Gaminimas:

Į 3 litrų puodą supilkite vandenį ir sudėkite supjaustytas daržoves. Puodą pastatykite ant ugnies, leiskite vandeniui užvirti ir virkite sriubą dar 10 minučių. Sumažinkite ugnį iki minimumo ir virkite, kol daržovės taps labai minkštos. Skanaus ir sėkmingo svorio metimo!

ŽALI BARŠČIAI SU RŪGŠTYNĖMIS IR DILGĖLĖMIS

Jums reikės:

  • 300 g kiaulienos su kaulu
  • 2–2,5 litro vandens
  • 5–6 bulvių
  • 1 morkos
  • 1 svogūno
  • 1 didelės krūvos rūgštynių
  • 1 didelės krūvos jaunų dilgėlių
  • 1 sauja krapų
  • 1 sauja petražolių
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • 2 šaukštai augalinio aliejaus
  • 3 kiaušiniai
  • 2 skiltelės česnako
  • grietinės pagardinimui
  • druskos, prieskonių pagal skonį

Gaminimas:

Mėsą nuplaukite ir užpilkite šaltu vandeniu. Pastatykite virti, užvirkite, nuimkite putas ir supilkite pirmąjį sultinį. Vėl užpilkite vandeniu ir virkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. Paimkite paruoštą mėsą iš sultinio, padalykite ją į gabalus ir sudėkite atgal į puodą. Sultinį, kur virė mėsa ir pasūdykite. Bulves supjaustykite mažais kubeliais. Užpilkite verdantį vandenį ant jaunų dilgėlių ir palikite 10 minučių.

Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir pakepinkite svogūną. Tada sudėkite morkas, pomidorų pastą ir išmaišykite. Kepkite dar 2 minutes, tada uždenkite dangtį. Rūgštynes, dilgėles ir kitus žalumynus supjaustykite kuo smulkiau ir suberkite į sultinį, sudėkite smulkiai pjaustytas bulves. Palaukite, kol jis užvirs, įpilkite prieskonių ir virkite. Pačioje pabaigoje pagardinkite susmulkinta kiauliena su česnaku. Patiekite su pjaustytu virtu kiaušiniu ir grietine!

TRINTA SRIUBA SU PORAIS IR CITRINA

sriubos

Porai yra puikus trintos sriubos ingredientas. Pridėjus citrinos žievelės ir baltojo vyno, jos skonis tampa dar patrauklesnis!

Jums reikės:

  • 2 porų stiebai
  • 6 skiltelės česnako
  • 2 šaukštai sviesto
  • 2 citrinos
  • 4 šaukštai vištienos sultinio
  • 50 ml sauso baltojo vyno
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Nuplaukite svogūną ir supjaustykite pusžiedžiais. Susmulkinkite salierą. Įkaitinkite aliejų puode ant vidutinės ugnies, sudėkite svogūnus ir sutrintą česnaką. Troškinkite apie 10 minučių. Sutarkuokite citrinos žievelę. Į sriubą supilkite citrinos sultis ir supilkite susmulkintą žievelę, sultinį ir vyną. Sumažinkite ugnį ir virkite apie valandą. Gautą mišinį sutrinkite blenderiu ir pagardinkite prieskoniais pagal skonį.

PAVASARIŠKA SRIUBA IŠ ŠALDYTŲ DARŽOVIŲ

Jums reikės:

  • 2 bulvės
  • 1/2 morkos
  • 100 g šaldytų Briuselio kopūstų
  • 60 g šaldytų brokolių
  • 60 g šaldytų žiedinių kopūstų
  • 70 g šaldytų žaliųjų žirnelių
  • krapų ar petražolių
  • druskos pagal skonį
  • grietinė pagardinimui (nebūtina)

Gaminimas:

Į 2 litrų puodą supilkite 1 litrą vandens ir padėkite ant vidutinės ugnies. Į verdantį vandenį sudėkite supjaustytas bulves ir morkas. Daržoves virkite maždaug 7 minutes uždengę dangčiu. Kai vanduo vėl užvirs, į sriubą sudėkite žiedinius kopūstus ir brokolius. Vandenį vėl užvirkite, sumažinkite kaitrą ir virkite dar 3–4 minutes, tada sudėkite žaliuosius žirnelius ir virkite sriubą uždengtu dangčiu dar 5 minutes, kol daržovės suminkštės.

Prieš kepdami, įberkite druskos ir kapotų žalumynų. Pavasario sriuba paruošta!

sriubos

Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].