„Jhatky“ – tai patiekalas, kurį savo namuose gaminu tikrai dažnai. Tai – puikus garnyras ar tiesiog skani vakarienė. Man šį patiekalą labiausiai patinka ruošti su šonine ir svogūnais. Jo pagrindui tereikia 2 ingredientų – miltų ir bulvių.

REKLAMA

Šis patiekalas yra puikus įrodymas, kad mūsų proseneliai tikrai mokėjo ruošti skanius valgius.

Jei manote, kad tai paprasti „Gnocchi“, labai klystate.

REKLAMA

Šie bulvių rutuliukai tradiciškai buvo vadinami „Jhatky“,  ir daugelis sutiktų, kad tai tikras bulvių delikatesas.

REKLAMA

Šį patiekalą taip pat galima ruošti su varške ar sūriu, su aguonomis, riešutais ir sviestu.

„Jhatky“ versijų yra tikrai labai daug.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 kg virtų bulvių
  • 100 g kvietinių miltų
  • 100 g pusiau rupių miltų
  • 2 smulkiai pjaustytų svogūnų
  • 150 g smulkiai supjaustytos šoninės

Kaip gaminti?

Nuskuskite bulves, supjaustykite, sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu.

REKLAMA

Įberkite druskos ir leiskite užvirti.

REKLAMA

Kai bulvės išvirs, palikite jas mirkti vandenyje.

Suberkite persijotus miltus ir įmaišykite į bulves – susidarys košės konsistencija.

REKLAMA

Uždenkite dangčiu.

Leiskite troškintis maždaug 10-15 minučių.

REKLAMA

Rankas patepkite aliejumi, kad tešla neliptų prie rankų, ir suformuokite vyniotinį.

Iš ritinio formuokite rutuliukus.

REKLAMA

Patiekite su kepta šonine ir svogūnais.

REKLAMA

Taip pat galite įdėti sviesto.

REKLAMA

Jums tikrai patiks šis senovinis patiekalas.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].