Patyrusiai šeimininkei sunku įsivaizduoti vasarą be cukinijų. Iš šių daržovių galima pagaminti daugybę įvairiausių patiekalų: pradedant įvairiais užkandžiais, ir baigiant įmantriais karštais patiekalais.

REKLAMA

Šį kartą pasidalinsime cukinijų kotletų receptu: paruošti šį patiekalą galėsite iš kelių nebrangių maisto produktų, o  šio kulinarinio šedevro skonis jus tikrai maloniai nustebins. Taigi, kibkime į darbą!

Jums reikės:

REKLAMA
  • Vidutinio dydžio cukinijos (arba kelių nedidelių)
  • 200-300 g duonos
  • 5-6 česnakų skiltelių
  • 2 kiaušinių
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • Augalinio aliejaus (kepimui)

Kaip gaminti?

Pirmiausia nuskuskite cukinijos žievelę ir išimkite sėklas. Nupjaukite cukinijų kotelius.

REKLAMA

Nuluptas cukinijas sutarkuokite, įberkite druskos ir palikite 10 minučių pastovėti.

REKLAMA

Duoną sutrinkite elektriniu smulkintuvu (taip pat galite duoną trupinti rankomis, bet nusiteikite, kad tai užtruks ilgiau).

REKLAMA

Išspauskite česnakus.

REKLAMA

Nusunkite cukinijos minkštimą.

REKLAMA

Įmaišykite sutrintą duoną.  Įdėkite išspaustų česnakų, įmuškite kiaušinius. Įberkite maltų juodųjų pipirų ir viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Iš gautos masės formuokite kotletus ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje dideliame kiekyje aliejaus.

REKLAMA

Skanaus!

Kotletus geriausia patiekti su grietine. Šie cukinijų kotletai labai skanūs ne tik karšti, bet taip pat ir atvėsę. Būtinai išsisaugokite šį cukinijų kotletų receptą!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].