Sveikame kūne – sveika siela! Šis lotyniškas posakis žinomas visiems. Svarbiausia tai, kad pastaraisiais metais žmonės vis aktyviau vadovaujasi šiuo posakiu. Aš taip pat stengiuosi palaikyti dailią kūno formą. Treniruojuosi ir tinkamai maitinuosi. O savo svorį mėgstu kontroliuoti sveikomis pekino kopūstų salotomis. Jų galėčiau valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei.

REKLAMA

Pirmas dalykas, į kurį žmonės atkreipia dėmesį laikydamiesi dietos, tai produkto kaloringumas. 100 gramų pekino kopūstų yra tik 16 kalorijų, todėl jie laikomi labai tinkamais dietai. Be to, tai tikras vitaminų ir naudingų mikroelementų lobynas. O sultinguose kopūstų lapuose slypi dvi svarbios medžiagos: lizinas ir laktucinas.

REKLAMA

Pekino kopūstai turi dar vieną puikią savybę. Patekus į skrandį jų tūris padidėja, todėl greit pavyksta pasisotinti. Taigi, jei norite numesti svorio, šis produktas tikrai turėtų būti jūsų kasdienės mitybos dalis. Noriu su jumis pasidalinti trimis mėgstamiausiais šių kopūstų salotų receptais, kurie padės jums numesti keletą kilogramų.

LENGVOS DIETINĖS SALOTOS IŠ PEKINO KOPŪSTŲ

REKLAMA

Obuolių ir morkų salotos

Dieną turėtumėte pradėti nuo pusryčių, kupinų vitaminų ir maistinių medžiagų. Visa tai rasite šiose nuostabiose salotose.

REKLAMA

Ingredientai

REKLAMA
  • 1 obuolys
  • 150 g pekino kopūstų
  • 1 morka
  • 1-2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
  • Žalumynai pagal skonį
  • Druska pagal skonį

Paruošimo būdas

Nuvalykite morkas ir sutarkuokite jas stambia tarka. Smulkiai supjaustykite kopūstus.

REKLAMA

Nulupkite ir išskobkite obuolį bei supjaustykite skiltelėmis.

Susmulkinkite žalumynus. Galima naudoti petražoles, svogūnų laiškus ar bet kokias kitas mėgstamas žoleles.

REKLAMA

Sumaišykite daržoves, pagardinkite druska, aliejumi ir šlakeliu citrinos sulčių.

Salotos su vištiena

REKLAMA

Vištienos salotos yra maistingos ir skanios. Tai puikus pietų užkandis ieškantiems didesnio energijos užtaiso.

REKLAMA

Ingredientai

  • 250 g vištienos filė
  • 100 g pekino kopūsto
  • 50 g neriebaus kietojo sūrio
  • 50 ml natūralaus jogurto
  • Druska pagal skonį

Paruošimo būdas

REKLAMA

Vištieną išvirkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens. Prieš supjaustydami gabalėliais, leiskite jai atvėsti.

REKLAMA

Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Kopūstą supjaustykite smulkiau. Pekino kopūstą galite pakeisti į įprastą baltagūžį kopūstą. Atminkite, kad jis yra kietesnis už pekino kopūstus. Kad kopūstai būtų minkštesni, prieš dedami juos į salotas, sutrinkite rankomis.

Sumaišykite paruoštus ingredientus, pagardinkite jogurtu ir pasūdykite. Druską galite pakeisti sojų padažu. Salotas gerai išmaišykite šaukštu.

REKLAMA

Tuno salotos

Puikus receptas gardžiai vakarienei. Salotos bus labai sočios, bet bus gana dietinės.

REKLAMA

Ingredientai

  • 160 g konservuoto tuno
  • 150 g pekino kopūstų
  • 150 g šviežių agurkų
  • 1-2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druska pagal skonį

Paruošimo būdas

REKLAMA

Supjaustykite kopūstą ir agurką pailgais gabalėliais.

REKLAMA

Atidarykite tuną savo sultyse, jei jis bus iš didesnių gabalėlių, sutrinkite šakute.

Sumaišykite ingredientus ir pagardinkite druska. Jei žuvies konservai yra su aliejumi, salotų nereikia gardinti dar ir aliejumi. Priešingu atveju įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir išmaišykite.

Šias salotas gaminu net šventėms. Svečiams jos labai patinka. Ir mano vyras, nors yra didelis mėsos gerbėjas, neprieštarauja kartu su manimi mėgautis sultingomis kopūstų salotomis. Bet svarbiausia, kad po valgio aš puikiai jaučiuosi. Nėra sunkumo skrandyje, o sotumo jausmas išlieka ilgam. Išbandykite pekino kopūstų salotas ir jūs!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].