Paruošti šiuos skanius konservuotus pomidorus yra labai paprasta, o rezultatu jums tikrai neteks nusivilti.

REKLAMA

Jums reikės:

  • pomidorų
  • 5 skiltelių česnako
  • baziliko (pagal skonį)
  • petražolių (pagal skonį)
  • 1-1,5 krienų lapų (1,5 l stiklainiui)
  • krapų (pagal skonį)
  • 15 grūdelių juodųjų pipirų
  • 3 grūdelių kvapiųjų pipirų
  • 3 paprikų
  • 1 arb. š. acto
  • 1 valg. š. akmens druskos
  • 3 valg. š. cukraus

REKLAMA

Kaip gaminti?

Pirmiausia pomidorus supjaustykite mažesniais gabalėliais.

REKLAMA

Krienų lapus įdėkite į sterilių stiklainių dugną.

REKLAMA

Suberkite krapus ir česnako skilteles.

Suberkite juodųjų pipirų žirnelius ir kvapiuosius pipirus.

REKLAMA

Pusę stiklainio tūrio užpildykite pomidorais.

REKLAMA

Suberkite smulkintas paprikas, baziliką ir petražoles.

REKLAMA

Užpildykite stiklainius pomidorais iki pat viršaus.

REKLAMA

Į stiklainius pamažu pilkite verdantį vandenį.

REKLAMA

Vanduo turi apsemti pomidorus.

Uždenkite dangteliais.

REKLAMA

Leiskite pastovėti 15-20 minučių.

REKLAMA

Praėjus šiam laikui, nupilkite vandenį iš stiklainių.

Įpilkite acto ir įberkite druskos.

REKLAMA

Įberkite cukraus.

REKLAMA

Įpilkite karšto vandens iki pat stiklainio viršaus.

Sandariai uždarykite stiklainius ir apverskite juos aukštyn kojomis.

REKLAMA

Uždenkite antklode ir leiskite visiškai atvėsti.

REKLAMA

Laikykite sausoje ir vėsioje vietoje.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].