Kai tėtis kepa bulves, mamos jis neprileis prie viryklės. Šį patiekalą jis mėgsta gaminti pats, su aliejumi, česnakais ir svogūnais. Patikėkite, tėčio bulvės skanesnės nei daugelyje kavinių ir restoranų. Ypač jei tėtis jas patiekia su saldžiais marinuotais agurkais. Gresia persivalgymas!

REKLAMA

O štai agurkus konservuojame mes su mama. Taigi, keptų bulvių patiekalas – bendras šeimos darbo rezultatas. Pernai prigaminome gana didelę agurkų partiją, ir vis tiek jų užteko tik iki Kalėdų. Ko gero, verta ruošti dar daugiau!

REKLAMA

Kaip gaminti saldžius marinuotus agurkėlius

Marinato kiekį galima keisti pagal tai, kiek agurkų norite užmarinuoti. Jei vienu kartu marinuojate tik nedidelę dalį derliaus – tiesiog sumažinkite nurodytus ingredientų kiekius, o jei agurkų turite daugiau – padidinkite. Lapų ir krapų galite dėti pagal skonį. Čia pateikiu reikiamus kiekius 2 kg agurkų marinuoti.

Ingredientai

  • 2 kg agurkų
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 valg. š. druskos
  • 2 valg. š. acto esencijos
  • serbentų, vyšnių lapai
  • 2 l vandens
  • 1 morka
  • 100 g krapų
  • 6 valg. š. cukraus
  • 0,25 vnt. aitriosios paprikos

Gaminimo eiga

REKLAMA

1. Ruošiame marinatą. Į verdantį vandenį įpilkite druskos ir cukraus. Vėl užvirkite. Nukelkite nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite ir įpilkite acto esencijos. Išmaišykite ir visiškai atvėsinkite.

2. Agurkus 3 valandas pamirkykite šaltame vandenyje. Į švarius stiklainius sudėkite kelis svogūnų pusžiedžius, porą krapų šakelių, porą krapų žiedelių ir porą serbentų lapelių.

REKLAMA

3. Įdėkite vyšnių lapų ir kitų žolelių pagal skonį. Į stiklainius būtinai įdėkite 4 gabalėlius morkos ir šiek tiek aitriųjų pipirų. Tada sandariai užpildykite stiklainius agurkais ir užpilkite marinatu.

REKLAMA

4. Stiklainius uždenkite dangteliais, užpylę verdančiu vandeniu sudėkite į puodą, kurio apačioje yra rankšluostis. Supilkite vandenį taip, kad jis pasiektų litrinių stiklainių kaklelius.

REKLAMA

5. Litro talpos stiklainius sterilizuojame virdami 3 minutes nuo užvirimo, 2 litrų – 4 minutes, o 3 litrų – 5–6 minutes. Tada atsargiai išimkite stiklainius iš verdančio vandens ir gerai užsukite (ar uždarykite su uždarytuvu, jei naudojate vienkartinius dangtelius). Apverskite juos aukštyn kojomis. Saldžiuosius agurkus galima laikyti ir sandėliuke, ir balkone. Rūsio ar šaldytuvo jiems nereikia.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].